AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Telefon bulmak suc mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Telefon bulmak suç mu?​

Örneğin, telefonunu bir yerde unutan bir kimsenin nerde unuttuğunu hatırlamaması nedeniyle telefonun tasarrufundan çıkmış olması nedeniyle söz konusu telefonu bulup kullanan kişi TCK m.160’da düzenlenen kaybolmuş veya hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf suçunu işlemiş olur.
TCK 160 1 maddesi nedir?
TCK Madde 160 (1) Kaybedilmiş olması nedeniyle malikinin zilyedliğinden çıkmış olan ya da hata sonucu ele geçirilen eşya üzerinde, iade etmeksizin veya yetkili mercileri durumdan haberdar etmeksizin, malik gibi tasarrufta bulunan kişi, şikayet üzerine, bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.

Yerde bulunan para almak suç mu?​

Diyanet, buluntu para konusunda takip edilecek yöntemi, “Bulunduğu yerde bırakıldığı takdirde telef olmasından korkulan bir şeyi sahibine vermek üzere almak vacip; telef olmayacak şeyleri almak ise mubahtır” sözleriyle açıkladı.
Telefon kullanmamak suç mu?
‘Yeni telefon sahibi suçlu olur’ 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 55/1-2 maddelerinde suç teşkil ettiği açıkça belirtilmiştir. Telefon fiyatlarının artmasıyla düşük model telefonlara ait IMEI numaralarının kopyalanarak yurtdışından gelen telefonların Türkiye’de kullanıldığı tespit edilmiştir.

Karşılıksız yararlanma suçu nedir?​

5237 sayılı TCK’nın “Karşılıksız yararlanma” başlığını taşıyan 163. maddesi ise; “1- Otomatlar aracılığı ile sunulan ve bedeli ödendiği takdirde yararlanılabilen bir hizmetten ödeme yapmadan yararlanan kişi, iki aydan altı aya kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır.
Yerde bulunan parayı almak günah mı?

Yerden para bulup harcamak suç mu?​

Belki hala bir çoğumuz yerde para bulduğumuzda mutlu olarak o parayı harcamaktadır. Bu durum hem etik hemde hukuki açıdan olarak doğru bir davranış değildir. Yerde bulduğunuz parayı kendi paranız gibi harcamak şikayet olması durumunda kanunlarımıza göre suçtur.
IMEI telefon kullanmak suç mu?
‘Yeni telefon sahibi suçlu olur’ İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu Genel Sekreteri Avukat Oğuz Aksoy, şunları söyledi: “IMEI kopyalanması suçtur. 5809 Sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu’nun 55/1-2 maddelerinde suç teşkil ettiği açıkça belirtilmiştir.

141 ve 142 maddeler nedir?​

ırk mülâhazasiyle kısmen veya tama men kaldırmayı hedef tutan veya millî duyguları yoketmek veya zayıflatmak için her ne suretle olursa olsun propaganda vıpan kimse bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Kaçak elektrik yakalandığında ne yapılır?
Sökülen sayacın fiziki ve laboratuvar muayeneleri sonucunda, usulsüz bir müdahale tespit edilirse, abonenin elektriği kesilir ve kesme tutanağı teslim edilir. Dağıtım şirketi, elektriğin kaçak olarak kullanıldığını delillendirdiği zaman, ilgili abone hakkında Cumhuriyet savcılığına suç duyurusu yapar.

Gerçek hayatta yerde para bulmak neye işarettir?​

Rüyada yolda yerde para bulup, almak hem iyiye hem de kötüye yorumlanıyor. Bazı yorumcular, yerde para bulup, alan kişi ticarete atılacağı şeklinde yorumluyorlar. Aynı zamanda bu kişi, kendisine emanet edileni sahibine iade edecek kimse olarak da kabul ediliyor.
 
Geri
Üst