- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Telefon açıldığında ne denir?
Hemen her gün telefonda ‘Alo’ diyerek karşımızdakine sesleniyoruz. Graham Bell telefonu icat edince ilk hattı sevgilisinin evine çekmişti. Atölyesinde telefon çalınca arayanın Allessandra Lolita Oswaldo’dan başkası olamayacağını bildiğinden Graham Bell, telefonu açar açmaz “Allessandra Lolita Oswaldo” diyordu.Hayırdır ne anlama gelir?
genellikle alakasız noktalardan ses getiren söylemler hususunda söylenen bir şaşırma kelimesidir. misal bir konu hakkında çeşitleme yaptığınız da çeşitleme kümesinde olmayan bir yerden de ünlemeler alıyorsanız, hayırdır denebilir. beklenmediktir, hayır aranır.Rüya anlatıldıktan sonra ne denir?
hayır olsun,hayırlara gitsin şeklinde de kullanılan rüya sonrası sözü. karşılığı şöyledir: “hayırın karşı gelsin.” rüya görmeye gidildiğinde anlatanı rahatlatmak için denir.
Hayrolsun ne demek?
hayırlı olsun, hayırlısı olsun mânasında kullanılan bir sözdür.
Kim alo der?
Gerçeklik payı nedir bilinmez ama bir şehir söylencesine göre, telefonda hemen hemen her gün kim bilir kaç kez kullandığımız ‘Alo’ sözcüğü, gerçekte bir sevgilinin kısaltılmış adıdır. Sevgilinin tam adı Allessandra Lolita Oswaldo’dur. Bu sevimli genç kız, telefonu icat eden, A.Graham Bell’in sevgilisiydi.Sen hayırdır ya ne demek?
son zamanlarda ağzıma dolanan soru cümlesi. ne sorduğu belli değil, beklenilen cevap belli değil. kesinlikle muazzam.TDK Hayır ne demek?
Hayır (ünl. ) ( ﺧﻴﺮ ) ünl. (Ar. ḫayr “iyilik”ten) [Olumsuzluğu iyi dilekle dolaylı olarak ifâde eden kelime] “Öyle değil, olmaz, yok, aslâ” anlamlarında olumsuzluk, ret ve inkâr bildirir: Hayır, ben o vakit Bağdat’ta idim (Nâmık Kemal).
Sabah şerifleriniz hayrolsun efendim ne demek?
“sabahı şerifleriniz hayrolsun efendim” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. günaydınlar olsun beyefendi ya da hanımefendi diyerek öz türkçe değil; arapça adlarla sabahın tatlı olan ilk nefesi içinize çekmektir.