AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tele-Vizyon

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Günümüzde bilindiği üzere teknoloji hayli gelişmiştir. Yediden yetmişe herkesin telefon,tablet,bilgisayar,televizyon ..vs kullanımı kaçınılmaz haldedir. Teknoloji bizlerin günlük hayatını ziyadesiyle kolaylaştırmış durumdadır. Lakin bu ilerlemeyi yalnızca olumlu tarafta ele almak pek hakikat olmayacaktır.

İstisnalar dışında, çoğumuzun meskeninde , işyerinde en az bir tane televizyon mevcut durumdadır. Her an ulaşılabilir hal almıştır. Gerek haber gerekse cümbüş gayeli kullanımların hiçbir ziyanı olmamakla birlikte bizlerin kullanım müddetlerini denetim altına almamız gerektiğini unutmamakta yarar var. Aile saatleri dahi artık televizyon açık iken yahut televizyon programları üzerinden dönmeye başladı. Ebeveynler çocuklarına televizyon kullanım sınırlamasını kendileri televizyon izlerken uyguladıklarını farkında değiller.

Bugüne baktığımızda, toplumsal bağlar zedelenmeye başladı. Çiftler ortasında, arkadaşlıklar bağlarında, iş hayatında temel sorun iletişimsizliktir. Uzman psikolog olarak genelde karşılaştığımız ( bilhassa çocuk- ergen ) olaylarda birden fazla sorunun sebebi teknolojik aygıtlardır. Bizler bu noktaya dikkat etmez isek bu problemler ne yazık ki devamlılığını koruyacaktır. Kendimize özel vakitler ayırarak, yeni hobiler bularak, etrafımız ile yüzyüze irtibatı arttırarak , vakit öldürmek için televizyon izlemeyi , telefonumuz ile uğraşmayı sonlandırabiliriz. Ve unutmayalım ki çocuklarımız, küçüklerimiz bizleri rol model alırlar.

Pekala birlikte ayrıntılandıralım , televizyon kontrolsüzlüğünü ;

- kişinin sorumluluklarını yerine getirmemesi

-aile bağlantıları

-göz sorunları

-arkadaş/akran bağları

-teknoloji bağımlılığı

-sosyal bağlantı

-kendine inanç

-kültürel bedeller

-aile bağları

-yeme bozukluğu

-duruş bozuklukları

-bağışıklık sistemi

-erken ergenlik

-zeka gelişimi

-dikkat dağınıklı ve unutkanlık

-gerçekten kopma

-ruhsal dengesizlik

Ve daha pek çok husus sıralayabiliriz. Şayet gün içerisinde 2 saatten fazla vakit geçiriyorsanız televizyon karşısında , kendinize onun yerine koyabileceğiniz yeni hobiler edinin.

Bunun yanı sıra çok yanlışsız kullanan bireyler de mevcut. Göz arkası etmemekle birlikte bu oranın çok düşük olduğunu sizler de iddia edersiniz. Her şeyde olduğu üzere televizyon seyretme noktasında da şuurlu kullanım ziyadesiyle mühimdir.
 
Geri
Üst