AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Telafi Programi ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Telafi Programı ne demek?​

Telafi eğitimi nedir, ne zaman başlayacak? Telafi eğitimi, bütün bir dönemin eğitimi değil, kısmi ve hızlandırılmış bir eğitim süreci oluyor. Bakan telafi eğitiminin Haziran ayı itibariyle başlayacağını duyurdu.

Telafi de ben de varım ne?​

“Telafide Ben de Varım” programı başlıyor Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini içeren programda eğitim faaliyetleri “fiziksel”, “sosyal duygusal”, “akademik gelişim” ve “özel eğitim alanı” olmak üzere dört ana temaya uygun planlanacak.

Telafi eğitime kimler başvurabilir?​

Telafi eğitime kimler başvurabilir?
Veli ve öğrencilerin merakla takip ettiği telafi eğitimi başvuruları 21 Haziran 2021 ve 2 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılacak. Telafi eğitimine katılmak isteyen öğrenciler, veli izin belgesiyle beraber eğitim faaliyetlerinin açılmış olduğu okullara başvuruda bulunabilecek.

21-haziran-2 temmuz arası ne olacak?​

21-haziran-2 temmuz arası ne olacak?
21 Haziran-2 Temmuz arasında ortaöğretim düzeyindeki tüm resmî ve özel okullarda sorumluluk ve mazeret sınavları tamamlanacak, ayrıca destekleme ve yetiştirme kursları ile 12. sınıflara yönelik rehberlik faaliyetlerine devam edilecek.

Telafi eğitimine katılmak şart mı?​

Okullarda yazın eğitim eksiği olduğu düşünen öğrenciler için telafi eğitimi programı düzenlenecek. Eğitim 31 Ağustos’a kadar devam edecek. Bu eğitimlere katılım zorunlu olmayacak.

Telafi dersleri ne zaman yapılacak?​

Telafi eğitim yapılan açıklamaya göre okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ve özel eğitim okullarında öğrenim gören öğrenciler için 5 Temmuz – 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek. Yapılacak olan eğitimde bilimsel, sosyal, kültürel, sportif faaliyetlere ve etkinliklere yer verilecek.

Bende Varım Projesi Nedir?​

Bende Varım Projesi Nedir?
Ben de Varım projesi Ekim 2018 tarihinde İSTKA desteği ile hayata geçirilmiştir. Bağımlılıktan istihdama geçiş için bir ara mekanizma geliştirmek, bağımlıların istihdam edilebilirliğini artırmak, iş dünyasının bağımlılıkla ilgili önyargılarını yıkmaktır.

Telafide bende varım ne kadar sürecek?​

Telafide bende varım ne kadar sürecek?
21 Haziran – 2 Temmuz 2021 arasında başvuru, planlama iş ve işlemleri, 5 Temmuz-31 Ağustos arasında ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından valiliklerin koordinasyonunda eğitim faaliyetleri yapılacak.

2021 Telafi eğitimi zorunlu mu?​

Telafi eğitimi zorunlu değil. Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere planlanacak program, eğitim faaliyetleri fiziksel, sosyal – duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı olmak üzere dört ana temaya uygun olarak planlanacak.

Telafi eğitimi için başvuru nasıl yapılır?​

Telafi eğitim programına 21 Haziran – 2 temmuz tarihlerinde telafidebendevarim.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden başvuru yapılabilecek.

21 Haziran-2 Temmuz okul var mı?​

21 Haziran-2 Temmuz okul var mı?
18 Haziran’da dijital karnelerini alacak olan öğrenciler 21 Haziran-2 Temmuz arasında öğretim faaliyetlerine devam edecek.

2 Temmuza kadar okul zorunlu mu?​

2 Temmuza kadar okul zorunlu mu?
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okullarda eğitimin 2 Temmuz’a dek süreceğini, ara tatil yapılmayacağını açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ara tatille ilgili “15 Şubat’taki iki haftayı üç hafta yaptık.

Telafi eğitimi 2021 zorunlu mu?​

TELAFİ EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERE ZORUNLU MU? Milli Eğitim Bakanlığı, 2 Temmuz sonrasında başlayacak olan yaz döneminde başlatılacak telafi eğitimlerine katılımın öğretmenler için ‘gönüllülük’ esaslı olduğunu ve katılan öğretmenlerin ek ders ücreti alacağını açıkladı. Telafi eğitimi öğretmenlere ise zorunlu olacak.

Telafi eğitimi için en az kaç öğrenci gerekir?​

Eğitim faaliyetinin açılabilmesi için en az 12 kişilik öğrenci grubunun oluşması gerekecek, özel eğitim öğrencilerine açılacak faaliyetlerde alanın özelliği gereği sayı sınırlaması aranmayacak.

Telafi dersi ne zaman 2021?​

Telafi dersi ne zaman 2021?
Sorumluluk sınavlarının tamamlanmasının ardından, 1,5 yılı kapsayan Ulusal Destekleme Programı’nın (UDEP) yaz tatili bölümü olan “Telafide Ben de Varım” programı uygulanacak. 21 Haziran-2 Temmuz arasında başvuru yapılabilecek telafi eğitimi programı, 5 Temmuz-31 Ağustos arasında düzenlenecek.

Telafi Programı, eğitimde yaşanan aksaklıkların giderilmesi ve öğrencilerin eksikliklerini telafi etmeleri amacıyla düzenlenen bir eğitim programıdır. Telafi eğitimi, öğrencilerin daha kısa sürede belli konuları detaylı bir şekilde öğrenmelerini ve eksikliklerini gidermelerini sağlar. Bu program genellikle daha yoğun ve hızlandırılmış bir şekilde gerçekleştirilir.

Telafi eğitimine kimlerin başvurabileceği konusunda belirli bir kısıtlama yoktur; yani herhangi bir öğrenci başvuru yapabilir. 21 Haziran 2021 ile 2 Temmuz 2021 tarihleri arasında yapılan başvurular ile telafi eğitimine katılmak isteyen öğrenciler, veli izin belgesiyle beraber eğitim faaliyetlerinin açıldığı okullara başvuruda bulunabilirler.

Telafi eğitim programı gönüllülük esasına dayanmaktadır, yani katılım zorunlu değildir. Program, 5 Temmuz - 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve bu süreçte bilimsel, sosyal, kültürel, sportif faaliyetlere ve etkinliklere yer verilecektir.

Telafi eğitimi için başvuru yapmak isteyenler, 21 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında telafidebendevarim.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden başvuru yapabilirler. Eğitim faaliyetlerinin planlanması ve gerçekleştirilmesi sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliği içinde çalışacaktır.

Genel olarak telafi eğitimi, öğrencilerin eğitimdeki eksikliklerini gidermelerine olanak tanırken, öğretmenler için katılım gönüllülük esasına bağlıdır ve ek ders ücreti alacakları belirli kriterlere tabidir. Eğitim faaliyetlerinin açılabilmesi için en az 12 kişilik öğrenci grubu gerekmektedir. Özel eğitim öğrencileri için ise sayı sınırlaması aranmamaktadır.

Geri