AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Telafi egitimi ne demektir?

Editör

Yeni Üye

Telafi eğitimi ne demektir?​

Telafi eğitimi nedir, ne zaman başlayacak? Telafi eğitimi, bütün bir dönemin eğitimi değil, kısmi ve hızlandırılmış bir eğitim süreci oluyor. Bakan telafi eğitiminin Haziran ayı itibariyle başlayacağını duyurdu.

Telafi eğitimi nasıl olur?​

DERS TELAFİSİ İŞ AKIŞ ŞEMASI Telafi yapacak öğretim elemanı bölüm Sekreterliğinden ders telafi formu alır. Telafinin tarih, yer ve saati belirtilerek form imzalanır. Bölüm Sekreterliğine teslim edilir. Kayda alınan telafi talebi Bölüm Başkanı tarafından incelenir.
Telafi eğitimi haftada kaç gün olacak?​
Diğer okul öncesi eğitim kurumları mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edecektir. 7 Haziran Pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerimizde haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçilecektir.

Telafi dersi olacak mı?​

Telafi dersi olacak mı?
Milyonlarca ilkokul, ortaokul ve lise kademesindeki yaklaşık 18 milyon öğrencinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonuna ilişkin karne ve başarı belgeleri e-Okul’dan erişime açıldı. Ardından ise telafi eğitimi başlayacak.

21 haziran 2 temmuz arası ne olacak?​

21 haziran 2 temmuz arası ne olacak?
21 Haziran-2 Temmuz arasında ortaöğretim düzeyindeki tüm resmî ve özel okullarda sorumluluk ve mazeret sınavları tamamlanacak, ayrıca destekleme ve yetiştirme kursları ile 12. sınıflara yönelik rehberlik faaliyetlerine devam edilecek.

5 Temmuz da başlayacak olan telafi eğitim zorunlu mu?​

Telafi eğitimi zorunlu değil. Gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik eğitim faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere planlanacak program, eğitim faaliyetleri fiziksel, sosyal – duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı olmak üzere dört ana temaya uygun olarak planlanacak.

21 haziran-2 temmuz arası ne olacak?​

1 Haziran telafi eğitimi zorunlu mu?​
Ayrıca telafi eğitim uygulaması tüm öğrencilere zorunlu değil, isteğe bağlı olması bekleniyor. An itibariyle teknik çalışmaların sürdüğünü söyleyelim.

Telafi eğitimi hangi günler?​

Telafi eğitimi hangi günler?
Daha sonra 1,5 yılı kapsayan Ulusal Destekleme Programı’nın (UDEP) yaz tatili bölümü olan “Telafide Ben de Varım” programı uygulanacak. 21 Haziran-2 Temmuz arasında başvuru yapılabilecek telafi eğitimi programı, 5 Temmuz-31 Ağustos arasında düzenlenecek.

Telafi eğitimi hangi gunler?​

Telafi eğitimi hangi gunler?
2021 Telafi eğitimi nedir ve nasıl olacak? “Telafide Ben de Varım” yaz uygulaması yani telafi eğitimi; 5 Temmuz-31 Ağustos arasında uygulanacak.

Telafi eğitimi, öğrencilerin akademik başarılarını artırmak ve eğitimdeki olası kayıpları telafi etmek amacıyla planlanan özel bir eğitim programıdır. Telafi eğitimi genellikle belli bir döneme yoğunlaşarak kısmi ve hızlandırılmış bir süreç olarak uygulanmaktadır. Bu program, öğrencilere belirli konularda destek sağlamayı ve eksiklikleri gidermeyi hedefler.

Telafi eğitimi genellikle belli bir plan doğrultusunda yürütülür. Öğrenciler ve öğretmenlerin katılımıyla belirlenen dersler ve konular üzerine odaklanılır. Bakanlık tarafından yapılan duyuru üzerine telafi eğitimine katılmak isteyen öğrenciler belirli tarihlerde programa dahil olabilirler.

Telafi eğitimi genellikle gönüllülük esasına dayanır, yani katılım zorunlu değildir. Öğrenciler, öğretmenler ve veliler için planlanan programlar belirli temalar etrafında şekillenir ve farklı alanlarda gelişimi destekler. Telafi eğitimi genellikle yaz döneminde gerçekleştirilir ve öğrencilerin eksikliklerini gidermelerine yardımcı olur.

Telafi eğitimi programları genellikle belirli bir süre boyunca devam eder ve konuların işlenmesi, öğrencilerin desteklenmesi ve eksikliklerin giderilmesi amaçlanır. Bu programlar genellikle belli bir program dâhilinde yürütülür ve belirli tarihler arasında gerçekleşebilir. Telafi eğitimi, öğrencilerin ihtiyaçlarına ve eğitim sistemine uygun olarak planlanır ve uygulanır.

Geri