Tel Tel Pastane Açması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tel Tel Pastane Açması Tanımı İçin Gereçler
1 .5 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya (kuru mayada olabilir)
2 yumurta sarıları dışına sürülecek
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Ortalarına sürmek için;
2 yemek kaşığı tereyağı

Tel Tel Pastane Açması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Şeker ,ılık su ,süt ve maya bir geniş yoğurma kabına alınıp karıştırılır .
Mayanın çözülmesi için bir 15 dakika bekletilir.
Geri kalan tüm gereçler içine koyulup hoş yumuşak bir hamur yoğrulup 1 saat mayalanması beklenir .
Mayalandıktan sonra 15 tane bezeye ayrılır ve poğaça halinde açılır.
1 çay kaşığı yumuşamış tere yağı alınıp ortasına sürülüp rulo formu verilir.
Hepsi bittikten sonra açma formunda yuvarlayarak kıvrımları oluşturulup tepsiye dizilir .
Yarım saat tepsi mayası yapıp, yumurta sarısını sürüp isterseniz susam serpip 180 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz afiyet olsun.
 
Geri
Üst