Tel Tel Pastane Açması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tel Tel Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüm 200ml

24 adet için
3 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağı
3 adet yumurta (sarıları üzerine)
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yaş maya
7-8 su bar un
Ara katlar için
100 gr yumuşak tereyağı

Tel Tel Pastane Açması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için un hariç tüm malzemeleri karıştırın.
6.cı bardaktan sonra unu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur yoğurup 1 saat mayalandırın.
Unlanmış tezgaha hamuru dikdörtgen şekilde merdaneyle açın.
Üzerine yumuşak tereyağını elinize sürün üst kısmı ortaya doğru katlayıp yine tereyağı sürün.
Alt kısmı da ortaya doğru kapatın yine tereyağı sürün. Bu sefer sag tarafı ortaya doğru katlayıp tereyağı sürün aynı işlemi sol taraf içinde yapın.
Küçük bir dikdörtgen oldu.
Merdaneyle tekrar dikdörtgen şeklinde açıp şeritler halinde kesin. 1 şeridi ortadan ikiye bölüp birbirine dolayın.
Yumurta sarısı sürüp 20dk tepside mayalandırın. 200 derecede 25-30dk pişirin Afiyet olsun
Tel Tel Pastane Açması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst