Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tel Tel Katmer Yağlı Ekmekler

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tel Tel Katmer Yağlı Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler
5.5 su bardağı un (Silme)
1 tatlı kaşığı silme kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar ılık su
Arasına sürmek için
Eritilmiş tereyağı veya margarin
400 gr kaşar peyniri

Tel Tel Katmer Yağlı Ekmekler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mayayı şekeri suyu iyice karıştıralım mayasının gelmesi için biraz bekleyelim unumuzu da ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
45 dakika önceden ısıtılmış fırında 45 dakika bekleyelim mayalanan hamurumuzu 6 eşit parçaya bölelim beze haline getirelim ve oklavayla açalım.
Yufkadan biraz küçük olacak yağımızı tavada eritelim hamurların üzerine sürelim rendelenmiş kaşar peynirinide serpiştirelim rulo haline getirelim.
Sonra gül haline getirelim hepsini bir tabağın içerisine koyarak streç film serelim örtelim ve 45 dakika bekledikten sonra 1 2 kaşık sıvı yağ tezgaha dökerek ve 1 yemek kaşığı yağda hamurun üzerine sürelim.
Elimizle hafif açalım hafif yağlandırdığımız tavada orta ateşte pişirelim afiyet olsun.
Tel Tel Katmer Yağlı Ekmekler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst