AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tel Tel Havuçlu Etli Pilav

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tel Tel Havuçlu Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı basmati pirinç
3 su bardağı su
200 gram haşlanmış et
2 adet ince doğranmış havuç
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 silme tatlı kaşığı tuz
Karabiber servis aşamasında yada 1 çay kaşığı içine

Tel Tel Havuçlu Etli Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle soğanı çok ince olacak şekilde doğrayalım yada rendeleyelim.
Havuçları soyalım ince uzun doğrayalım.
Uygun bir tencereye sıvı yağ ilave edelim içine soğanı ilave edelim kavuralım.
Sonra havuçları ilave edelim kavuralım.
Kuşbaşı doğranmış önceden haşlanmış eti ilave edelim .
Pirinçi yıkayıp suyunu süzüp ilave edelim .
Hemen kavurma yapmadan suyunu ekleyelim .
Tuzunu ekleyelim ocağın en küçük ayarında kısık ateşte kapağı kapalı hiç karıştırmadan suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyetle.
Not;

Normal pirinç kullanacaksak ölçülerimiz iki saat önceden ıslatılmış pirinç için 1 su bardağı pirinçe 1 su bardağı sıcak su.

Tel Tel Havuçlu Etli Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst