- Konu Yazar
- #1
Tel Tel Ayrılan Susamlı Açma Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık süt
2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
2 adet yumurta akı içine sarısı dışına
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un farklılık gösterebilir eksik yada fazla olabilir
Tel Tel Ayrılan Susamlı Açma Tanımı Yapılışı
Öncelikle hamuru için un hariç bütün sıvı gereçleri ekleyip karıştırın unu denetimli bir halde ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
Üzerini kapatıp 35-40 dakika mayalandırın daha sonra 12 eşit bezeye ayırıp üzerine birer çay kaşığı tereyağı koyup açın.
Bıçakla çizikler atıp rulo haline sarıp iki ucunu birbirine dolandırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpip 15 dakika kadar tepside mayalandırın evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz
1 su bardağı ılık süt
2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
2 adet yumurta akı içine sarısı dışına
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un farklılık gösterebilir eksik yada fazla olabilir
Tel Tel Ayrılan Susamlı Açma Tanımı Yapılışı
Öncelikle hamuru için un hariç bütün sıvı gereçleri ekleyip karıştırın unu denetimli bir halde ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
Üzerini kapatıp 35-40 dakika mayalandırın daha sonra 12 eşit bezeye ayırıp üzerine birer çay kaşığı tereyağı koyup açın.
Bıçakla çizikler atıp rulo haline sarıp iki ucunu birbirine dolandırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpip 15 dakika kadar tepside mayalandırın evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz