AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tel Tel Ayrılan Saya Çöreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tel Tel Ayrılan Saya Çöreği Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yaklaşık 5 su bardağı un
Arası için;
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
100 gram beyaz peynir
1 avuç kadar kaşar peyniri rendesi
Üzeri için;
2 yemek kaşığı sulu yoğurt
Susam

Tel Tel Ayrılan Saya Çöreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir kaseye ılık süt, su, maya ve tuzu alıp karıştıralım.
Unu azar azar ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurun üzerini örtelim ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Tereyağını uygun bir tencerede ısıtalım ve içine sıvı yağı da ekleyip altını kapatalım.
Beyaz peyniri bir kase de ezelim, içine kaşar peynirini de ekleyelim ve karıştıralım.
Mayalanan hamurun havasını alarak toparlayalım. 3’e bölüp bezeleri hazırlayalım.
İlk bezeyi az un ile 40 cm kadar merdane yardımıyla açalım. Fırın tepsisine alalım.
Açtığımız hamura tereyağı karışımından bolca sürelim.
Diğer hamuruda açalım. İçerisini yağlayalım.
Peyniri dökelim ve üst üste gelecek şekilde bohça yapalım. Katladığımız her katı mutlaka yağlayalım.
İlk hamurumuzun ortasına koyalım. Üzerini örtecek şekilde onu da bohça yapalım ve heryerini yağlayalım.
Son bezeyi de açalım yağlayalım. Bohça yapılmış hamuru tekrar diğer hamurun ortasına alalım ve onu da yağlayıp bohça yapalım.
Fırın tepsisine katlanmış kısım altında kalacak şekilde yerleştirelim. Bu şekilde üzerini örtelim ve 10-15 dakika bekletelim.
Mayası gelen çöreğin üzerine elimizi yağa batırıp hafif bastırarak genişletelim. Tepsi boyutunda olması gerekli değil biraz inceltelim yeterli.
Üzerine sulu yoğurt sürelim ve susam serpelim.
185 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirelim. Çöreğimiz hazır ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun
Tel Tel Ayrılan Saya Çöreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst