AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tel Tel Ayrılan Mayalı Katmer (Tavada)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tel Tel Ayrılan Mayalı Katmer (Tavada) Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı ılık su
8 su bardağı un
1 yemek kaşığı tuz (silme)
Mayayı eritmek için;
20 gram yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı su
İçine:
2 su bardağı sıvı yağ
150 gram tereyağı veya margarin
Üzerine sürmek için:
Tereyağı veya margarin

Tel Tel Ayrılan Mayalı Katmer (Tavada) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle ılık suyla mayayı ve şekeri eritiyoruz.
Sonra derin bir kaba unu, mayayı, tuzu ekleyip ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Unu kontrollü ekliyoruz.
Daha sonra 15 dk dinlendiriyoruz.
Ardından tereyağını yakmadan eritip sıvı yağla karıştırıyoruz.
Mayalanan hamurumuzu eşit şekilde koparıp beze haline getiriyoruz.
İlk bezemizin üzerine biraz un serperek oklavayla dikdörtgen açıyoruz.
Sonra üzerine yağ karışımından sürüyoruz.
Ardından rulu şeklinde sarıyoruz ve bu ruloyu da tekrar üç kısmından sarıp gül şekline getiriyoruz.
Bütün bezelere aynı işlemi uyguladıktan sonra oklavayla yuvarlak açıp katmer şeklini veriyoruz.
Yanmaz tavaya yağ sürmeden her iki tarafınıda kızartıyoruz.
Kızaran katmerlerin iki yüzüne de tereyağı sürüp servis ediyoruz afiyet bal şeker olsun efendim umarım beğenirsiniz. ❣
Tel Tel Ayrılan Mayalı Katmer (Tavada) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst