Tel Tel Ayrılan Katmer Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tel Tel Ayrılan Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
1 adet yumurta ( akı içerisine sarısı üzerine )
5.5 – 6 su bardağı un
Ara katlara sürmek için;
Yumuşak tereyağı
İçi için:
Beyaz peynir
Üzerine sürmek için;
Ayırdığımız yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı süt

Tel Tel Ayrılan Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık su, ılık süt, maya, şeker ve tuzu bir kaba alıp 1-2 dakika bekletelim içerisine yumurta sarısı ve sıvı yağını alıp karıştıralım.
Yavaş yavaş unu ilave ederek yoğuralım yumuşacık ama ele yapışmayan bir hamur oluyor 1 saat ağzını kapatıp mayalandıralım.
Mayalanan hamuru elimizle bir iki çevirelim 10 eşit bezeye bölelim her bezeyi servis tabağı boyutunda açalım arasına yumuşak tereyağı sürelim 10. Kata sürmeyeceğiz.
Merdane ile açabildiğimiz kadar açalım sonra diğer yüzünü çevirelim bir iki defa bu yüzünü merdane ile açıp istediğiniz kalınlıkta parçalara bölüp her parçanın ucuna çizik atalım (Fotoğraflara bakabilirsiniz)
Bir santim altına peynir koyup çiziği hafif açıp saralım yağlı kağıt üzerine aralıklarla dizelim.
Üzerine yumurta sarısı karışımını sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Benim 24 adet çıktı
Tel Tel Ayrılan Katmer Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst