AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tel Tel Ayrılan Buzluk Poğaçası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tel Tel Ayrılan Buzluk Poğaçası Tanımı İçin Gereçler
3 adet ekmek hamuru (hazır fırından alınan)
250 gram tereyağı (veya margarin oda ısısında)
1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı (sıvı yağ da olabilir)
Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)

Tel Tel Ayrılan Buzluk Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Fırından aldığımız 3 tane ekmek hamurunu, tereyağını ve zeytinyağını bir kaba alıp yağları hamura güzelce yediriyoruz.
Yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra üzerini streçle kapatıp buzdolabının alt kısmında (buzluk olmayan kısmında) 1-2 saat dinlendirelim.
Sonra dolaptan çıkardıktan sonra ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım iki adedini birbirine sarmalayıp yuvarlak bir hal verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim .
Üzerine yumurta sarısı sürelim.
190 derece evvelden ısıtılmış fırında pişirelim çok kızarmasın kurur.
Poğaçamız servise hazır afiyet olsun

Tel Tel Ayrılan Buzluk Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst