AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tel Tel Ayrılan Açma

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Tel Tel Ayrılan Açma Tanımı İçin Gereçler

Hamuru için
Yarım su bardağı ılık süt
1 çay bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım paket kuru maya
1 yumurtanın akı (Sarısı üzerine ayrılacak)
Alabildiğine un
İçine:
1 dolu yemek kaşığı oda ısısında tereyağ
Üzerine:
1 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı sıvı yağ
susam

Tel Tel Ayrılan Açma Tanımı Yapılışı

Ilık süt, maya, şeker bir kaba konur, üzeri streçlenir ve 10 dakika beklenir.
Hamuru için gerekli olan bütün materyaller ve etkinleşen maya karıştırılır.
Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edilene kadar un eklenerek yoğrulur.
Kabın üzeri streçlenir, bir mutfak bezi üzerine serilir ve 45 dakika mayalandırılır.
Mayalanan hamur unlanan tezgaha alınır ve 9 bezeye ayrılır.
Her beze elle açılır ve içine tereyağ sürülür.
Rulo halinde sarılır ve spiral hali verilerek tepsiye alınır.
Üzeri için yumurta sarısı, sıvı yağ karıştırılır ve açmaların üzerine sürülür, susam serpilir.
Açmalar tepside 15-20 dakika mayalandırıldıktan sonra 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun
 
Geri
Üst