AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tel Tel Açma Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tel Tel Açma Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
2 yumurta (akları içine sarılar üzerine sürülecek)
8-9 su bardağı un kontrollü koyun
Sürmek için
Margarin
Üzeri için
Yumurta sarıları
1 çay kaşığı pekmez susam

Tel Tel Açma Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Bildiğiniz tüm açma poğaça tariflerini unutun derim harika bir tarifle geldim
Su, süt maya ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırıp 10 dk bekletip daha sonra un hariç diğer malzemeleri ekleyip ununu yavaş yavaş ekleyip yoğurma ya başlayalım.
Yumuşak ele yapışan bir hamur olacak sonunda 5 dk boyunca hamurun altından elimizle havalandırarak yoğurun çok güzel toparlanır daha sonra 1 saat mayalansın.
Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayıp hepsinin üstüne bir çay kaşığı margarin koyun en başta yaptığınızdan başlayarak margarini hamura yedire yedire hamuru açın.
Rulo şeklinde sarıp kenara alın hepsine aynı işlemi uygulayalım.
Tekrar en başta yaptığımızı alıp biraz uzatıp döndürelim ve uçlarını birleştirip tepsiye dizelim.
15 dk da tepsi mayası yapalım.
En son üzerine yumurta sarısı ve pekmez karışımını sürüp susam serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıktıktan sonra muhakkak üzerine nemli bir havlu yada bez koyalım ki yumuşak olsunlar.Not:hamurdan beze almaya çalışırken hamur elinize yapışabilir elinizi hafif yağlayın
Tel Tel Açma Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst