AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı pirinç
3,5 su bardağı su
Yarım çay bardağı tel şehriye
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz

Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Pirinci güzelce yıkayalım.
Yıkanan pirinçleri bi kaba alarak üzerini geçicek kadar su ek edelim, 20 dakika bekletelim.
Tencereye sıvı yağ ve şehriyeleri alıp kavuralım.
İstenilen renge gelince, suyu süzülen pirinçleri alıp kavurmaya devam edelim.Eğer pirinçleri kavururken fazla kavurursanız, pilavınızın rengi beyaz kalmaz.
Pirinçler birbirine yapışıp ayrılmaya başlayınca oldu demektir.
Suyunu ve tuzunu ek ederek kaynamaya bırakalım.
Kaynayınca ocağın altını sonuna kadar olmayacak biçimde kısarak pişmeye bırakalım.
Bu ortada suyu baya azaldığında, kaşık ile karıştırmayı bırakalım ki pirinçler kırılmasın.
Tencereyi kulplarından tutup sallarsanız suyunun çekip çekmediğini anlarsınız.Dinlenen pilav servise hazır.
Afiyet olsun.
Tel Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst