Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Materyaller
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı bulgur
1 çay bardağı tel şehriye
1/2 (yarım) yemek kaşığı domates salçası
1 adet tavuk bulyon (İsteğe bağlı)
2 .5 su bardağı tavuk suyu yahut olağan su
1 silme tatlı kaşığı tuz

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tencereye sıvı yağ ve tereyağ alalım.
Hafif kızdıktan sonra tel şehriyeyi pembeleşene kadar kavuralım.
Salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra bulguru ek edelim 4-5 dakika bulguru kavuralım.
Üzerine sıcak tavuk suyu, tuz, ekleyip karıştıralım.
Tencerenin kapağını kapatalım.
Pilav göz göz olana kadar yüksek ateşte sonra kısık ateşte ocağın en küçük kısmında pişmeye bırakalım.
Suyunu çekip bulgur piştiği vakit ocağın altını kapatalım.
Üzerine kağıt havlu örtelim.
15 dakika demlenmeye bırakalım. Afiyet olsun.
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst