Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı orta uzunluk pilavlık bulgur (Midyat bulguru)
1 çay bardağı tel şehriye
2 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı ya da sıvı yağ
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
2.5 su bardağı su

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tencereye yağı ve tel şehriyeyi alalım yeterlice kavuralım.
Üzerine karabiberi ek edip, son olarak da bulguru ek edip güzelce kavuralım.
Son olarak da suyunu ve tereyağını üzerine ekleyip, kısık ateşte kendini çekene kadar pişirelim.
Kendi buharında demlenen pilavımız servise hazırdır. Afiyetler olsun.
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst