AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tel Şehriyeli Balık Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tel Şehriyeli Balık Çorbası Tanımı İçin Materyaller
4 adet levrek başı
2 adet havuç
2 adet soğan
2 litre su
Kimyon
Köri
Kara biber
Pul biber
Terbiyesi için;
1 adet limon
1 su bardağı balık suyu
1 su bardağı su
1 limon suyu
1 yumurta sarısı
1 kaşık un

Tel Şehriyeli Balık Çorbası Tanımı Yapılışı

4 adet balık başını yıkıyoruz ,sonra biraz su koyup su ılınıp kanlı su olunca suyu süzüp tekrar yıkayıp tencereye koyuyoruz.
İçine 1 havuç ve 1 soğanı gelişi hoş doğrayıp 2 litre su döküp pişiriyoruz yaklaşık 20 dakka sonra süzgeçten süzüp süzgeçtekileri atıp suyunu ayırıyoruz.
Tenceremize küçük küçük doğranmış soğan az yağda kavurup, içine küçük doğranmış patates, havuç da ek edip 1 -2 dakika daha kavurup üstüne süzdüğümüz balık suyunu döküp havuçla pişene dek kaynatıyoruz.
Havuçlar az pişince suyundan 1 su bardağı su ayırıp tel şehriye koyup pişirmeye devam ediyoruz.
Sosunu hazırlıyoruz. Tüm malzemeyi çırpıyoruz.
Havuç ve tel şehriye pişince tencereden sosa az az ekleyip sıcaklığı eşitliyoruz ve sosu tencereye döküyoruz.
Baharatları ekleyin, ben 1 çay kaşı attım damak zevkinize nazaran tuzda ekleyip 5 dakika karıştırmaya devam ediyoruz ,eğer koyu olursa isteğe bağlı su ekleye bilirsiniz afiyet olsun.Siz isterseniz balık bütün olabilir temizlemiş.
Ben ziyan olmasın balığı yedik baştan çorba yaptım.
 
Geri
Üst