Tel Kadayıflı Muhallebi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
200 gram hazır tel kadayıf
4 yemek kaşığı toz şeker
100 gram margarin
Dövülmüş ceviz
Muhallebi için
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 vanilya
1 kuru krema

Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce tencereye yağı eritiyoruz, şekeri koyuyoruz karıştırıp tel kadayıfları ve cevizler koyup kavuruyoruz. Zaten kavrulmuş aldığımız için yağı şeker birbirine karışsın diye.
Muhallebi için bütün malzemeleri koyuyoruz sadece krema ve vanilya hariç.
Tencerede göz göz olana kadar olunca ocaktan alıyoruz, tamamen soğumaya bırakıyoruz.
Ara ara karıştıralım ki kabuklanmasın soğuyunca krema ve vanilyayı ekleyelim.
Borcama tel kadayıfın yarısını koyalım, üzerine muhallebi koyalım kalan tel kadayıfı üzerine ekleyelim.
3 yada 4 saat dolapta dinlendirelim, afiyet olsun.
Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst