AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tekstil tasarim Bolumu ne is yapar?

Editör

Yeni Üye

Tekstil tasarım Bölümü ne iş yapar?​

Tekstil Tasarımcısı Ne Demek? Tekstil tasarımcısı; bu alanda eğitim alan, giysiler ve giysileri tamamlayıcı aksesuarlar tasarımlar yapan, gerektiğinde bu çizimlerin üretilmesini sağlayan kişiye verilen mesleki unvandır.

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü mezunları ne iş yapar?​

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü mezunları ne iş yapar?
Moda ve tekstil tasarımı bölümünden mezun olan kişiler özel sektörde ve ya devlet sektöründe çalışabilirler. Aynı zamanda kendi atölyelerini de kurabilirler. Bunun yanı sıra moda yayınlarında ve bloglarda iş imkanı da elde ederler.

Tekstil ve Moda Tasarımı ne demek?​

Tekstil ve Moda Tasarımı ne demek?
Moda ve tekstil tasarımı, elbise stilleri ve trendlerinin incelenmesi yeni giysilerin tasarlanması ve üretilmesi olarak olarak bilinir. Kıyafet olduğu sürece, giydiğimiz şeyin toplum ve kültür üzerinde önemli bir etkisi oldu.

Moda ve tekstil tasarımı yetenek sınavı var mı?​

Sınav yapmayacaklar Güzel Sanatlar Fakültesi’nde, Resim, Seramik ve Cam, Tekstil Tasarımı, Geleneksel Türk Sanatları, Grafik Tasarımı bölümleri için özel yetenek sınavı, üniversite senatosunca alınan Covid-19 tedbirleri kararı gereği 2020-2021 eğitim öğretim yılında uygulanmayacak.

Moda ve tekstil tasarım Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?​

Moda ve tekstil tasarım Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?
Tekstil ve Moda Tasarımı (Fakülte) Programı Bulunan Tüm Üniversiteler
- ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (4 Yıllık)
- ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ (4 Yıllık)
- ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ (4 Yıllık)
- ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (4 Yıllık)
- GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ (4 Yıllık)
- KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ (4 Yıllık)

Tekstil bölümünde Açık Öğretim var mı?​

Tekstil bölümünde Açık Öğretim var mı?
Atatürk Üniversitesi , Devlet , Tekstil ve Moda Tasarımı (Açıköğretim) Bölümü , Açıköğretim Fakültesi bünyesinde yer alan bir bölümüdür. Üniversite Erzurum ilimizde yer almaktadır. Üniversitenin Tekstil ve Moda Tasarımı (Açıköğretim) Bölümü kontenjanı 1500+38 kişidir.

Tekstil tasarımı bölümü, öğrencilere giyim ve tekstil sektöründe çalışma fırsatı sunan bir alandır. Bu bölümde eğitim alan tekstil tasarımcıları, giysilerin ve aksesuarların tasarımını yaparlar ve gerektiğinde bu tasarımların üretimini yönlendirirler. Moda ve tekstil tasarımı bölümünden mezun olanlar özel sektörde, devlet sektöründe veya kendi atölyelerinde çalışabilirler. Ayrıca moda yayınları ve blogları gibi platformlarda da iş imkanı bulabilirler.

Moda ve tekstil tasarımı, elbise stilleri ve trendlerinin incelenmesi, yeni giysilerin tasarlanması ve üretilmesini kapsayan bir alandır. Kıyafetler toplum ve kültür üzerinde önemli bir etkiye sahiptir ve bu tasarımların toplumun tercihlerini şekillendirebileceği bilinmektedir.

Moda ve tekstil tasarımı bölümünde eğitim almaya yönelik öğrencilerin merak ettiği konulardan biri de yetenek sınavıdır. Güzel Sanatlar Fakültesi'nde yer alan Tekstil Tasarımı gibi bölümler için genellikle özel yetenek sınavı yapılır. Ancak, 2020-2021 eğitim öğretim yılında Covid-19 tedbirleri kapsamında bazı üniversiteler sınav yapmama kararı almış olabilirler.

Moda ve tekstil tasarımı bölümü Türkiye'de birkaç üniversitede bulunmaktadır. Örneğin, Atatürk Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi gibi üniversitelerde Textile and Fashion Design programı mevcuttur.

Ayrıca, Tekstil ve Moda Tasarımı bölümü açık öğretim olarak da sunulmaktadır. Örneğin, Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi bünyesinde Textile and Fashion Design (Distance Learning) programı sunmaktadır. Bu programın kontenjanı ve diğer detayları üniversitenin resmi websitesinden öğrenilebilir.

Geri