AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Teknolojinin Eğitime Katkıları Nelerdir?

zeberus

Yeni Üye
Teknolojinin Eğitime Katkıları

Teknolojik aletlerin eğitime katkısı yadsınamaz. Günümüzde her geçen gün gelişmeye devam eden ve hayatımızı ciddi anlamda kolaylaştıran teknolojik aletlerin şu ana kadar hep eğitimi olumsuz etkilediği söylendi. Aslında teknolojik aletler doğru kullanıldığı takdirde eğitime olan katkısı çok büyüktür. Bunun farkına varan onlarca ülke eğitimi teknolojik aletler ile birleştirmiş ve teknolojinin sağladığı pratikliği eğitim dünyasına kazandırmıştır. Teknolojik araç ve gereçlerin, teknolojinin eğitime katkıları oldukça fazladır.

Ülkemizde birçok okulda bulunan projektör, akıllı tahta, dokunmatik plazma bilgisayarlar ve eğitim tabletleri de bunlara örnektir. Bu tür araçlar öğrencilerin konuları daha iyi anlamasına ve örnekler ile konuları daha iyi pekiştirmelerine katkıda bulunmaktadır. Öğrencinin eğitimini kolaylaştırarak öğretmenin tam olarak öğrencilere konu anlatmasına olanak sağlamaktadır. Teknolojik aletlerin eğitime katkıları sadece bunlarla da sınırlı değildir. Şu anda ülkemizde evinde bilgisayar ve internet bulunmayan çok az hane bulunmaktadır. İnternet dünyası birçok olumsuz içeriği bulundurduğu gibi eğitime katkısı olan içerikleri de içerisinde bulundurmaktadır. Öğrenciler internet üzerinden konu anlatımları, testler, sınav soruları, eğitim videoları, eğitim haberleri gibi birçok alandan içerik bulabilmektedir. Bunları kullanarak kendisini geliştirme imkanına sahip olabilmektedir. Bunun yanı sıra televizyonda bulunan birçok eğitim programları, belgeseller, genel kültür sağlayan yarışmalar, programlar gibi yararlı içerikleriyle de eğitime katkı sağlamaktadır. Yani teknolojik aletlerin neredeyse hepsi eğitime katkıda bulunup, öğrencilerin bilgiler edinebileceği kaynaklardır. Tek sorun nasıl kullanılacağını bilip, bilinçli bir şekilde bu aletleri kullanmaya çalışmaktır. Kişi bu aletleri nasıl kullanırsa o şekilde etkilenecektir.

Geri