AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Teknolojik pedagojik icerik bilgisi nedir?

Editör

Yeni Üye

Teknolojik pedagojik içerik bilgisi nedir?​

Teknolojik pedagojik bilgi (TPB), teknoloji bilgisinin ve pedagojik bilginin kombinasyonu ve etkileşimi olup, öğretmenlerin konu alanındaki öğretim ve öğrenimde ortak teknolojileri nasıl kullanacaklarına ilişkin anlayışlarını karşılar.

Teknoloji Entegrasyonu Planlama Modeli Nedir?​

Eğitim ve öğretimde teknoloji kullanılarak yapılması planlanan etkinliklerin, planlanırken mutlaka öğretim programına ve öğrencilerin pedagojik beklentilerine uygun olması gerektiğini anlatan bir çerçevedir.

Eğitimde teknoloji Entegrasyonu Nasıl Sağlanır?​

Eğitimde teknoloji Entegrasyonu Nasıl Sağlanır?
Başarılı Bir Teknoloji Entegrasyonu Nasıl Uygulanır?
- Teknoloji kullanımı rutin ve anlaşılır olmalı
- Eğitimde uygulanacak teknoloji her an ulaşılabilecek seviyede olmalı
- Müfredat hedefleri ve öğrencinin öğrenme sürecini desteklemeli.

Tpab ne demek?​

TPAB, kavramları öğrencilerin öğrenme deneyimlerini geliştirecek şekilde öğretmek amacıyla teknolojinin nasıl kullanılacağını ifade eder. Alan bilgisi, öğretilecek bilginin ve aktarılacak düşüncelere odaklıdır.

Teknolojik pedagoji ne demek?​

Dijital pedagoji, wikipediada çağdaş dijital teknolojilerin öğretme ve öğrenme süreçlerinde kullanılması olarak tanımlanıyor. Her geçen gün bilgi sunumunu kolaylaştıran yeni teknolojilerin geliştirildiği çağımızda, bu araçların eğitimde nasıl kullanılacağını araştırmak önemli bir alan.

Samr nedir?​

Samr nedir?
SAMR modeli, teknolojiyi eğitim ortamlarına entegre etmek amacıyla kullanılan yöntemlerden biridir. Amerikalı okul araştırmacısı Dr. Ruben R. Puentedura tarafından ortaya konulmuştur.
Pedagojik alan bilgisi teorisi nedir?​
Pedagojik Alan Bilgisi (PAB) PAB ayrıca bir konuyu öğrenmeyi neyin zorlaştırıp neyin kolaylaştırdığını anlamayı da içerir. Öğretmen öğrencilerin konuyu anlamalarını engelleyebilecek ön bilgilerini çok iyi tanımalı ve konunun öğretimini bunları göz önüne alarak en verimli şekillerde düzenleyebilmelidir.
Pedagoji bilgisi ne demek?​
Pedagoji veya çocuk bilimi, çocuklarda davranış bozuklukları ve kökenini araştıran bilim dalıdır. Kelimenin aslı, Yunanca παιδαγωγέω “Paidagogeo”‘dur. (Paid=çocuk, ago=bilim). Buna göre yalın anlamı ile pedagoji; çocuk bilimi demektir.

Teknolojik pedagojik içerik bilgisi (TPB), öğretmenlerin teknolojiyi öğretim ve öğrenme süreçlerinde nasıl etkili bir şekilde kullanacaklarına dair bilgi ve anlayışlarını ifade eder. TPB, teknoloji ve pedagojinin bir araya gelerek öğrencilerin öğrenme deneyimlerini zenginleştirmesini hedefler. Öğretmenlerin, teknolojik araçları nasıl etkili bir şekilde kullanacaklarını planlayabilmelerine ve uygulayabilmelerine yardımcı olur.

Teknoloji Entegrasyonu Planlama Modeli, eğitimde teknolojinin etkin bir şekilde kullanılabilmesi için yapılan planların öğretim programına ve öğrencilerin pedagojik beklentilerine uygun olmasını vurgular. Eğitimde teknoloji entegrasyonu başarılı bir şekilde sağlanabilmek için teknoloji kullanımının rutin ve anlaşılır olması, teknolojinin her an erişilebilir olması, müfredat hedeflerini desteklemesi gibi unsurlar önemlidir.

Tpab, öğrencilerin öğrenme deneyimlerini geliştirmek için teknolojinin nasıl kullanılacağını tanımlayan bir kavramdır. Alan bilgisi odaklı olan TPAB, öğretilecek bilgi ve düşüncelerin aktarımı üzerine odaklanır ve öğrencilerin öğrenme süreçlerini desteklemeyi amaçlar.

Pedagojik alan bilgisi teorisi, öğretmenlerin öğrencilerin konuyu anlamalarını zorlaştırabilecek faktörleri dikkate alarak öğretiminin düzenlenmesini ifade eder. Öğretmenin, öğrencilerin zorlanabileceği konuları iyi anlayarak en etkili öğretim stratejilerini belirlemesi önemlidir.

Pedagoji bilgisi ise çocuklarda davranış bozuklukları ve kökenini araştıran bir bilim dalı olup, çocukların yetiştirilmesi ve eğitimiyle ilgilenir. Kelimenin kökeni olan Paidagogeo'dan da anlaşılacağı gibi pedagoji, çocuk bilimi anlamına gelmektedir.