Teknolojik aletleri kullanirken uymamiz gereken 4 kural nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Teknolojik aletleri kullanırken uymamız gereken 4 kural nedir?​

Kullanmadığım alet gereçleri kapatıyorum. Cep telefonu vb. teknolojik aletleri çok uzun süre kullanmıyorum. Kullanmasını bilmediği alet gereçleri kullanmıyorum. Teknolojik aletleri uygun oturuş pozisyonlarında kullanıyorum.
Elektronik cihazları kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
Cihazın ekranı tam karşınızda ve yüksekliği mutlaka göz hizanızda olmalı. Mesajlaşma sırasında yazı boyutunu göz ve omurga sağlığınız için küçük tutmayın. Yazı karakteri büyük olursa ekrandan daha uzak kalır ve boynunuzu daha dik bir pozisyonda tutmuş olursunuz. Uzun süre mesajlaşmayın.
Teknolojik ürünleri kullanırken kendimize başkalarına ve doğaya zarar verebiliriz diyen bir kişi bu sözüne kanıt olarak hangi durumlara örnek verebilir?
Elektronik cihazlar radyasyon yayar, bu cihazları yakından izlemek sağlığımızı bozabilir. Televizyon belli bir uzaklıktan seyredilmelidir. Yakından seyrettiğimizde gözlerimiz bozulabilir. Elektronik cihazların pilleri doğaya rastgele atılırsa doğaya zarar vermiş oluruz.

2 sınıf teknolojik araç gereçleri kullanırken nelere dikkat etmeliyiz etkinlik?​

➜ Islak elle elektrik düğmelerine dokunmamalıyız. ➜ Telefon, tablet gibi cihazları şarja takılıyken kullanmamalıyız. ➜ Cep telefonu, tablet ve bilgisayar ekranına sert bir cisimle vurmamalıyız. ➜ Ocak ve fırın gibi aletleri tek başımıza kullanmamalıyız.
Teknolojik ürünleri kullanırken nelere dikkat etmeli?
– Islak ellerimizde fişlere dokunmamalıyız. – Isıtıcı, fırın ya da ütü gibi teknolojik aletlerin yanında oyun oynamamalıyız. – Telefon şarjdayken konuşmamalıyız. Hatta telefonu bile açmamamız gerekiyor.
2 sınıf elektrikli aletleri kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
➜ Elektrikli aletleri kullanırken kablo ve prizlere dikkat etmeliyiz. ➜ Kablo ve prizler yıprandığında değiştirmeliyiz. ➜ Islak elle elektrik düğmelerine dokunmamalıyız. ➜ Telefon, tablet gibi cihazları şarja takılıyken kullanmamalıyız.

Geri