AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Teknoloji transfer kanallari nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.327
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Teknoloji transfer kanalları nelerdir?​

Teknoloji transfer yöntemleri 3 şekilde gerçekleşmektedir: – Bilgilendirici bilginin transferi; transfer edilen ürünün nasıl ve nerede kullanıldığına dayanmaktadır. Bu yöntemdeki transfer alanları; mesleki – teknik yayınlar, konferanslar, eğitim programları, kurslar, yurtdışı iş ziyaretleri, işgücünün dolaşımıdır.

Teknoloji Transfer süreci nedir?​

Teknoloji Transfer süreci nedir?
Teknoloji Transferi, teknolojik yeniliklerin üçüncü kişilerin kullanımına sunularak ticarileştirildiği ve sözleşme ile yürütülen süreçtir. Teknoloji pazarında transfer edilen teknolojik yenilikler tasarım, prototip, ürün aşamalarında olabilmektedir.

Teknoloji Transfer Ofisi ne demek?​

Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO); akademik araştırma sonuçlarının verimli ve hızlı bir şekilde ticarileşmesine ilişkin faaliyetlerin yürütüldüğü organizasyonlardır.

Teknoloji transfer uzmanı ne iş yapar?​

Teknoloji transfer uzmanı ne iş yapar?
Teknoloji transfer portföyünde yer alan teknolojilerin güncel araçlar ve metotlarla yaygınlaştırılmasını sağlar. Teknoloji transfer çıktılarının başarı hikâyesi, rapor, infografik ve benzeri araçlar hazırlayarak uygun platformlar üzerinden yaygınlaştırılmasını sağlar.

Modern teknoloji transfer yöntemleri nelerdir?​

Doğrudan tekno- loji transferi ise değişik yollardan yapılabilmekte olup bunlar; tekno- loji transfer sözleşmeleri, doğrudan yabancı sermaye yatırımı, maki- ne-teçhizat ithali, yabancı uzman çalıştırılması, uluslararası taşeron- luk şeklinde gerçekleşmektedir.

Teknoloji Transfer Ofisi Nasıl Kurulur?​

Teknoloji Transfer Ofisi Nasıl Kurulur?
Teknoloji Transfer Ofisi öğretim üyelerinin yürüttüğü araştırma ve faaliyetlerin ticarileştirilebilmesi için yükseköğretim kurulu yerleşkesinde kurulabilir. Buna ek bu yükseköğretim kurumlarının ortağı bulunduğu Teknolojik Geliştirme Bölgeleri de kurulum için uygundur.

TTO Projesi Nedir?​

Kuruluş Amacı Teknoloji Transfer Ofisi ( TTO), üniversitemiz akademisyen ve araştırmacıları öncelikli olmak üzere tüm akademi ve sanayi ortaklarına her türlü yönetsel teknik destek vermek amaçlı TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan bir servis organizasyonudur.

Teknoloji uzmanı nasıl olunur?​

Teknoloji uzmanı nasıl olunur?
Teknoloji uzmanı olmak isteyen kişilerin ilgili meslek liselerinde, meslek yüksekokullarında ya da üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar, Elektronik gibi bölümlerinden mezun olma şartı aranmaktadır.

Elektronik uzmanı ne iş yapar?​

Elektronik Mühendisi; elektrik ve elektronik mühendisliği alanında eğitim alan, elektriğin bulunduğu alanda ve daha geniş alanlardaki dağılımı ile yakından ilgilenen, elektronik aletlerin, iletişim sistemlerinin çalışması ve geliştirilmesi için de denetlemeler yapan kişidir.

Teknoloji transferi Teknoloji yoksulluğu mu?​

Teknoloji transferi Teknoloji yoksulluğu mu?
Çalışma bu bakış açısından hareketle ve özetle ‘teknolojiyi üretemeyen ve/veya doğru teknolojiyi, doğru biçimde transfer ederek üretim süreçlerine dahil edemeyen ülkelerin ‘teknoloji yoksulluğu’ döngüsünden kurtulamayacağını’ savunmaktadır.

Teknoloji yoksulluğu nedir?​

Çalışma teknolojiyi üretemeyen ve/veya doğru teknolojiyi, doğru biçimde transfer ederek üretim süreçlerine dahil edemeyen ülkelerin “teknoloji yoksulluğu” döngüsünden kurtulamayacağını savunmaktadır.

Teknoloji uzmanı neler yapar?​

Teknoloji uzmanı neler yapar?
Teknoloji uzmanı; firmaların alt yapısında kullanılan sunucu, bilgisayar ve veri depolama sistemlerinin, ihtiyaç belirleme, kurulum, tedarik, kapasite planlama, operasyon, yedekleme ve kontrol etmek gibi süreçlerinden sorumlu olan kişiye verilen mesleki unvandır.

Eğitim Teknolojileri uzmanı nasıl olunur?​

Eğitim uzmanı olmak için üniversitelerin ilgili fakültelerinde bulunan Halkla İlişkiler ve İnsan Kaynakları bölümlerinden mezun olmak gerekir. Bunun yanı sıra özel eğitim programı veren kurumların eğitimlerine katılıp, eğitim uzmanı olarak sertifika almak da mesleği icra ettirmek için yapılması gerekenlerdendir.

Bilişim uzmanı olmak için hangi bölüm okunmalı?​

Bilişim uzmanı olmak için hangi bölüm okunmalı?
Bilişim uzmanı olmak için üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği gibi bölümlerden mezun olunması gerekir.

Bilişim ne kadar maaş alıyor?​

2022 Bilişim Uzmanı Maaşları Bilişim Uzmanı maaşı ortalama aylık 4634,5 _TL’dir. En düşük Bilişim Uzmanı maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 5016 _TL’dir.
 
Teknoloji transferi, teknolojik yeniliklerin üçüncü kişilerin kullanımına sunularak ticarileştirildiği ve sözleşme ile yürütülen süreçtir. Bu süreç, tasarım, prototip, ve ürün aşamalarında gerçekleşebilir. Teknoloji transferi için farklı kanallar ve yöntemler bulunmaktadır. Bilgilendirici bilginin transferi, mesleki-teknik yayınlar, konferanslar, eğitim programları, kurslar, yurtdışı iş ziyaretleri, işgücünün dolaşımı gibi alanlarda gerçekleşebilir. Ayrıca doğrudan teknoloji transferi de farklı yollarla yapılabilir; teknoloji transfer sözleşmeleri, doğrudan yabancı sermaye yatırımı, makine-teçhizat ithali, yabancı uzman çalıştırılması, uluslararası taşeronluk gibi yöntemler kullanılabilir.

Teknoloji transfer sürecinde önemli bir rol oynayan kurumlar arasında Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO) yer almaktadır. Bu ofisler, akademik araştırma sonuçlarının verimli ve hızlı bir şekilde ticarileşmesine yönelik faaliyetlerin yürütüldüğü organizasyonlardır. TTO'lar, üniversitelerde öğretim üyelerinin yürüttüğü araştırma ve faaliyetlerin ticarileştirilmesi için kurulabilir ve bu alanda destek sağlarlar.

Teknoloji transfer uzmanları ise, şirketlerin teknoloji transfer portföyündeki teknolojilerin yaygınlaştırılmasını sağlar. Güncel araçlar ve yöntemlerle teknoloji transfer çıktılarının platformlarda yaygınlaştırılmasını sağlayarak başarı hikayelerini paylaşırlar.

Bilişim uzmanı olmak isteyen kişiler için ise Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, veya Endüstri Mühendisliği gibi ilgili bölümlerden mezun olmaları gerekmektedir. Bilişim uzmanlarının ortalama aylık maaşı 4634,5 TL olarak belirtilmektedir. En düşük maaş 4253 TL iken en yüksek maaş 5016 TL'dir.
 
Geri
Üst