- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Teknoloji neden gerekli?
Teknoloji öncelikle bilgiye ulaşmada kolaylık sağlıyor. İnsanlara ulaşım, tedavi yöntemleri, bilimsel çalışmalar, ev işleri ve daha birçok alanda zaman kazandırıyor. İletişimi daha kolay hale getirirken uzakları yakınlaştırıyor. Bankacılık gibi birçok sektörde inovasyon imkânı veriyor.Teknoloji neden faydalıdır?
Teknolojinin yararları İnternet ağı sayesinde dünyanın bir ucundaki bilgiye, saniyeler içerisinde ulaşılabilmektedir. Tıp alanındaki teknolojik gelişmeler sayesinde insan ömrü uzamıştır. Eğitimi kolaylaştırmıştır. Bilgi ve düşünceler geniş insan kitlelerine çok daha kolay aktarılabilmektedir.Teknoloji ne kadar kullanmalıyım?
“Her gün; 3-6 yaş arası çocukların 30 dakika, ilköğretim çağına gelmiş çocukların 45 dakika, ortaöğretim öğrencilerinin günde 1 saat, lise çağına gelmiş gençlerin ise 2 saat ekranla, teknolojik araçla vakit geçirmesi en doğru yol.”
Teknoloji neden zararlı?
Maddeler Halinde Teknolojinin Zararları – Teknoloji fiziksel olarak duruş bozukluğu ve iskelet ağrılarına neden olur. – Ruhsal ve psikolojik açıdan kişiyi etkiler. – Dış dünya ile iletişim kurmasını engeller. – Radyasyon yaydığından dolayı kansere sebebiyet verebilir.Sınıfa entegre edilebilecek teknolojik cihazlar nelerdir?
Teknoloji entegrasyonu bilgisayar, tablet, telefon, dijital kamera, internet, sosyal medya platformları gibi teknolojik yeniliklerin eğitim ve öğretim ortamında kullanılmasıdır.Teknoloji neden gelişmeli?
Teknoloji kavramı insanların hayatlarını kolaylaştırmak amacı ile bulunmuştur. Bu kavramın geliştirilmesi de yine insan hayatını kolaylaştırma ve insanların hayat standartlarını yükseltmek amacı ile yapılmaktadır. İnsanların ihtiyaç duydukları durumlar teknolojinin ilerlemesine son derece katkı sağlamıştır.
Çocuk, yetişkin artık herkesin elinde bir telefon veya tablet var. İnternet bağımlılığı hayatımızın gerçeklerinden biri haline geldi. Uzmanlar, “Yetişkinler günde en fazla 2 saat internet başında olmalı” uyarısı yapıyor.
Bilgisayar, telefon, tablet gibi teknolojik cihazların başında (ekran başında) fazla vakit geçirmek dikkat dağınıklığı ve konsantrasyon bozukluğu gibi problemlere neden oluyor. Bu durum, çocuğun akademik başarısını olumsuz yönde etkileyerek, okulda ve derslerdeki başarısını düşürüyor.
Teknoloji kansere neden olur mu?
Özellikle kan kanseri (lösemi), lenf sistemi kanserleri, beyin tümörleri artışı gözlenebilir. Teknolojik araçlar özellikle salınan radyasyon nedeniyle insan hücresinin genetik şifresini değiştirerek kanser oluşumuna neden olur. Bu konuda en fazla suçlanan cihazlardan biri de cep telefonları ve baz istasyonları.