AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Teknoloji Fakultesi kimler tercih edebilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Teknoloji Fakültesi kimler tercih edebilir?​

Soru 3. Teknoloji Fakültelerini kimler tercih edebilir, kimler tercih edemez? Cevap: Teknoloji Fakültelerinin M.T.O.K. kontenjanlarını yalnızca ilgili bölümün mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu alanlarından mezun olan öğrenciler tercih edebilir.

Teknoloji Fakültesi mühendis mi?​

Teknoloji Fakültesi mezunları mühendislik diploması ile mezun oluyor. Teknoloji Fakültesi mezunlarının sanki mühendis olamayacakları yönünde bir algı var. Oysa böyle bir şey yok. Hukuki statü bakımından, mühendislik fakültesi mezunu da, teknoloji fakültesi mezunu da mühendis unvanını elde ediyor.
Teknoloji fakültesi hangi üniversitelerde var?
C: Teknoloji fakülteleri şu üniversitelerde var; Fırat (Elazığ), Karabük, S.Demirel (Isparta), Marmara (İstanbul), Gazi (Ankara), Sakarya, Kocatepe (Afyonkarahisar), Nevşehir, Karadeniz Teknik (Trabzon), Muğla, Kırklareli.
Teknoloji Fakültesi hangi bölümler var?
Teknoloji Fakültesi

Teknoloji Fakültelerinin farkı ne?​

Teknoloji Fakültelerinin, diğer mühendislik fakültelerinden farkı, uygulamaya daha fazla yer vermesidir. Endüstri stajının yanı sıra, 8 yarıyıllık eğitim öğretim süresinin bir yarıyılı iş yeri eğitimi şeklindedir. Çift anadal ve yan dal olanakları vardır.

Mtok bölümleri kimler tercih edebilir?​

M.T.O.K. kontenjanlarına mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının ilgili alan/dallarından mezun olan adaylar öncelikli olarak yerleştirilir. Bu kontenjanların boş kalması durumunda diğer ortaöğretim kurumlarının diğer alan/dallarından mezun olan adaylar da tercih ettikleri takdirde bu kontenjanlara yerleştirilir.
Teknoloji Fakültesi ile mühendislik Fakültesi arasında ne fark var?
Teknoloji fakültesi mezunları öğretmen olabilecek mi?
Ayrıca Teknoloji Fakülteleri mezunları Pedagojik Formasyon Eğitimi alarak “Teknik Öğretmen” olabilmektedir. Mühendislik Fakültesi ile Teknoloji Fakülteleri aynı eğitim ve öğretim müfredatına sahiptirler. Ancak, Teknoloji Fakülteleri öğrencileri ek olarak her yarıyılda uygulama dersleri alıyorlar.

Türkiye’de kaç tane teknoloji fakültesi var?​

C: Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye’de 21 adet Teknoloji Fakültesi kurulmuştur. Ancak, bunlardan sadece 7 tanesi eğitim öğretime devam etmekte ve öğrenci kabul etmektedir.

Mtok un farkı nedir?​

MTOK, meslek lisesi çıkışlılar içindir. Bu liselerde fen bilimleri dersleri yerine ağırlıklı olarak mesleki dersler okutulduğu için, MTOK öğrencilerine bir sene bilimsel hazırlık (Fen ve Matematik) eğitimi verilir.
Mtok hazırlık zorunlu mu?
Aşağıdaki Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı yazısına göre Bilimsel Hazırlıkta halen okumakta olan M.T.O.K. kontenjanından kayıtlı öğrenciler Bilimsel Hazırlık Programından muaf tutulmuştur. 2019 – 2020 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren bu öğrenciler 1. sınıfa kayıt olacaklardır.
Mtok ve diğer mühendislikler arasındaki farklar nelerdir?
MTOK, meslek lisesi çıkışlılar içindir. Bu liselerde fen bilimleri dersleri yerine ağırlıklı olarak mesleki dersler okutulduğu için, MTOK öğrencilerine bir sene bilimsel hazırlık (Fen ve Matematik) eğitimi verilir. Yerleştirme, puanlama vs. gibi işlemler de diğer bölümlerden farklıdır.

Mtok kimler tercih edebilir 2021?​

Mtok kim yazabilir?​

Teknoloji Fakülteleri bünyesinde yer alan ve yanlarında MTOK yazan bölümlere sadece ilgili alandan Meslek Liseliler başvurabilirler. Hiçbir şartla diğer öğrenciler bu alanları seçemezler. Teknoloji Fakülteleri MTOK bölümleri 2011 yılına kadar YGS 1 puan türü ile öğrenci almaktaydılar.
Teknoloji Fakültesi farkı nedir?

Geri