Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tekniker mi daha iyi teknisyen mi?

Editör

Yeni Üye

Tekniker mi daha iyi teknisyen mi?​

Teknisyenler, mesleki eğitim veren lise ve dengi eğitim kurumlarından mezun olanlar için kullanılır. Tekniker ise meslek yüksekokulu mezunlarının kazandığı bir unvandır.

2 yıllık üniversite mezunu teknisyen mi tekniker mi?​

Teknisyen meslek lisesi mezunları için kullanılmakta ve mezuniyetleri Teknisyen unvanı ile sağlanmaktadır. Tekniker ise 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunları için kullanılmaktadır.

Şef idareci midir?​

Şef idareci midir?
Keza 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede şefler; Amir ve yardımcıları, Zabıta Baş komiseri gibi yönetici kadro içinde belirlenmiştir. Yine her kurumun Görevde Yükselme Yönetmeliklerinde şube müdürü ile birlikte “Yönetim Hizmetleri Grubu” içinde belirlenmiştir.

Şefe memur görevi verilir mi?​

Şefe memur görevi verilir mi?
Kurum içi başka birimlerde görevlendirmeler de keyfi olamaz, kamu yararı ve hizmet gereklerini amaçlamalıdır. Ayrıca memurlar sınıflarının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılamaz. Şef ve memur aynı sınıftadır ama bizce memurluk daha alt derecelere ait bir görevdir.

Mühendislik mezunları KPSS’de nereleri tercih edebilir?​

Mühendislik mezunu adaylar için son bir alternatifte başta kamu bankaları olmak üzere bankaların müfettiş yardımcılığı ve uzman yardımcılığı pozisyonlarıdır. Ziraat Bankası, Halk Bankası, İş Bankası ve Vakıf Bank adaylar tarafından tercih edilen bankalar arasında ilk sıralarda gelmektedir.

4 yıllık mezunlar düz memur olabilir mi?​

Tek yıllarda yapılan KPSS’ye sadece lisans (4 yıllık) mezunları katılabilirken, çift yıllarda yapılan KPSS’ye lise, ön lisans ve lisans mezunları katılabilmektedir. B Grubu (Lisans) Memurluk atamaları “merkezi atamalar” ve “kurumsal atamalar” olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır.

Tekniker olmak için ne yapmalı?​

Tekniker olmak için ne yapmalı?
TEKNİKER NASIL OLUNUR Tekniker olmak için adayların üniversitelerin iki yıllık önlisans bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. İki yıllık ön lisans bölümlerinden mezun olan adaylar tekniker olarak görev yapabilmektedir.

Tekniker mi daha iyi teknisyen mi konusuna gelince, teknisyenler genellikle mesleki eğitim veren lise ve dengi eğitim kurumlarından mezun olanlar için kullanılırken, tekniker ise meslek yüksekokulu mezunlarının kazandığı bir unvandır. Bu durumda, teknikederin daha ileri bir eğitim ve geniş kapsamlı bir bilgi birikimi gerektirdiği söylenebilir.

2 yıllık üniversite mezunu olanlar genellikle tekniker unvanını alırken, teknisyen genellikle meslek lisesi mezunları için kullanılmaktadır. Dolayısıyla, tekniker unvanına sahip olmak genellikle daha ileri bir eğitimi ve bilgi birikimini gerektirebilir.

Şef ve idareci kavramları arasında bir fark vardır. Şefler genellikle yönetici kadro içinde belirlenen görevlilerken, idareciler genellikle daha yüksek seviyedeki yöneticileri ifade eder. Kanunlarda ve yönetmeliklerde bu kavramlar genellikle farklı şekillerde tanımlanmaktadır.

Şef ve memur arasında da farklılıklar bulunmaktadır. Şef genellikle yönetici kadrolarında yer alırken, memur genellikle daha alt kademe görevlerde bulunabilir. Memurlar genellikle belirli kurallar ve hiyerarşi içinde görev yaparlar.

Mühendislik mezunları KPSS'de genellikle kamu bankaları başta olmak üzere farklı sektörlerde müfettiş yardımcılığı ve uzman yardımcılığı gibi pozisyonları tercih edebilirler. Bankalar genellikle mühendislik mezunlarını da aralarında istihdam etmektedir.

4 yıllık mezunlar genellikle KPSS'ye katılarak lisans (B grubu) memurluk atamalarına başvurabilirler. Ancak, 4 yıllık lisans mezunları ile lise ve ön lisans mezunları farklı KPSS sınavlarına girmektedirler. B grubu (lisans) memurluk atamaları merkezi ve kurumsal atamalar olmak üzere farklı yöntemlerle yapılmaktadır.

Tekniker olmak isteyen adaylar genellikle üniversitelerin iki yıllık önlisans bölümlerinden mezun olmalıdırlar. Bu bölümlerden mezun olan adaylar genellikle tekniker olarak görev yapabilmektedirler. Dolayısıyla, tekniker olmak isteyen adaylar iki yıllık önlisans programlarına başvurabilirler.

Geri