AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Teknik resimde montaj nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.123
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Teknik resimde montaj nasıl yapılır?​

Montaj resmi mümkün olduğu kadar 1:1 ölçekle çizilir. Kullanılan antetli kağıt tam ortalanmalıdır (ġekil 1.3). Yani çizilen montaj resminin üstten, alttan, soldan ve sağdan yaklaĢık olarak aynı miktarda pay bırakılmalıdır. Estetik olarak daha güzel görünür.

Imalat resminde neler bulunur?​

İmalat Teknik Resimlerinde Bulunması Gerekenler
- Parça ismi.
- Boyutlar.
- Poz listesi.
- Pozların ebat ve ağırlıkları
- Ağırlık.
- Malzeme kalitesi.
- Miktar.
- Pozların yerleri ve açıları

Yapım resmi ne demek?​

Yapım resmi ne demek?
YAPIM RESİMLERİ Bir parçanın yapılabilmesi veya üretilebilmesi için gerekli olan bütün bilgileri eksiksiz ve hatasız olarak çizilmiş teknik resimlere yapım resmi denir.

Parçaların montaj numaraları nasıl verilir?​

Parçaların montaj numaraları nasıl verilir?
1- Montaj Sırasına Göre Numaralandırma, bir komple resmi oluşturan gruplara, organlara ve parçalara montaj sırasına göre birer numara verilir. Bu sıra numarasına montaj numarası veya parça numarası denir. İlk olarak ele alınan parçaya (1) numara, son takılan parçaya ise en son numara verilir.

İmalat resmi ne demek?​

İmalat Resimleri bir ürünün üretilip montajlanabilmesi için yapılan çalışmalar boyunca kullanılan teknik resim setidir. İmalat çizimleri üretim veya montaj için şantiyeye, başka bir firmaya, başka bir ülkeye gönderilebilir.

Montaj resmi ne demek?​

TS 8273’e göre; birçok parçadan oluşan bir bütünün, parçalarını bir arada, bir veya daha fazla görünüşte gösteren teknik resimlere Komple Resim (Montaj Resmi) denir.

Imalat resmi ne demek?​

Imalat resmi ne demek?

Teknik resim imalat resmi nedir?​

Teknik resim imalat resmi nedir?
Detay resimleri daha çok nerelerde kullanılır?​
Sanayi alanında teknik resme ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle de imalat ve inşaat sektöründe teknik resim üretimin ilk aşaması olarak bilinir. Günümüzde mobilya, inşaat, otomotiv ve imalat gibi sektörlerde de teknik resim kullanılmaktadır.
 
Teknik resimde montaj, birçok parçadan oluşan bir bütünün parçalarını bir arada, bir veya daha fazla görünüşte gösteren teknik resimlerdir. Montaj resmi, TS 8273 standartlarına göre tanımlanmaktadır. Montaj resmi mümkün olduğu kadar 1:1 ölçekle çizilir ve kullanılan antetli kağıt tam ortalanmalıdır. Çizilen montaj resminin üstten, alttan, soldan ve sağdan yaklaşık olarak aynı miktarda pay bırakılmalıdır ki estetik olarak daha güzel görünsün.

Imalat resimlerinde ise ürünün üretilip montajlanabilmesi için yapılan çalışmalar boyunca kullanılan teknik resim setidir. İmalat resimlerinde parça ismi, boyutlar, poz listesi, pozların ebat ve ağırlıkları, ağırlık, malzeme kalitesi, miktar, pozların yerleri ve açıları gibi bilgiler bulunur. Bu resimler üretim veya montaj için şantiyeye, başka bir firmaya veya başka bir ülkeye gönderilebilir.

Parçaların montaj numaraları genellikle montaj sırasına göre numaralandırılır. Bir komple resmi oluşturan gruplara, organlara ve parçalara montaj sırasına göre birer numara verilir. İlk olarak ele alınan parçaya (1) numara, son takılan parçaya ise en son numara verilir.

Detay resimleri ise genellikle imalat ve inşaat sektöründe kullanılan teknik resimlerdir. Mobilya, inşaat, otomotiv ve imalat gibi sektörlerde detay resimleri ilk aşama olarak kullanılır ve ürünlerin tasarım ve üretim sürecinde önemli bir rol oynar.
 
Geri
Üst