AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Teknik personel kimlere denir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Teknik personel kimlere denir?​

Teknik personel (Mavi Yakalılar): Teknik işlerde çalışan ustabaşları, mühendisler ve teknisyenlerden meydana gelir. Bunlar yönetici değillerdir. Genel anlamda işleri, üretim faaliyetlerini kontrol etmektir. Büro personeli (Beyaz Yakalılar): Büro hizmetlerinde çalışan personeldir.

Teknik personel ne kadar maaş alır?​

Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Teknik Personel | 4.250 | 5.160

Teknik personel nasıl olunur?​

Teknik personel nasıl olunur?
Teknik Personel Şartları
- SEGEM Belgesi.
- Eğitim Şartı Lise veya dengi okul » 1 yıl sektör tecrübesi.
- Sektör Tecrübesi (SEGEM Belgesi aldıktan sonraki tecrübeler geçerlidir.)
- Sabıka kaydı bulunmamak.
- İflas ve konkordato ilan etmemek.
- Şube adresinin bulunduğu ilde (veya yakınında) ikamet etmek.

Personeller ne demek?​

Personeller ne demek?
1. isim Bir hizmet veya kuruluşun görevlileri, bir iş yerinde çalışanların tümü. 2. isim Devlet ve diğer kamu kuruluşlarında çalışan, etkinliğe çeşitli görevleriyle katılan gerçek kişiler.

Segem teknik personel nedir?​

SEGEM aynı zamanda sigorta sektöründe mesleki eğitim alındığını ve yeterlilik sınavlarının kazanıldığını gösteren bir belgedir. Bu belge; Sigortacılık Eğitim Merkezi tarafından adayların belirttiğimiz gibi eğitimlerini alıp, yeterlilik sınavlarını geçmeleri sonucunda verilmektedir.

Teknik personel olmak için gerekli asgari eğitim düzeyi nedir?​

Teknik personel için; Lise ve dengi okul 1 yıl, Lise ve dengi okul (müfredatında sigortacılıkla ilgili konulara yer verilen lise dengi mesleki ve teknik eğitim okulları) 6 ay, Lise ve dengi okul (teknik personel kamu istihdam programı) 6 ay, İki yıllık yüksekokul 6 ay, İki yıllık yüksekokul (sigortacılıkla ilgili …

Segem teknik personel nasıl olunur?​

Segem teknik personel nasıl olunur?
Bireysel Emeklilik mevzuatı çerçevesinde aracılık yapma yetkisine sahip kişiler 6.cı maddenin ikinci fıkrasının(ç) bendinde belirtilen yeterlilik sınavını(Segem) kazanmaları şartı ile Teknik Personel kabul edilir.

Personeller nasıl yazılır TDK?​

Personeller nasıl yazılır TDK?
“Personel mi?” yoksa “Personeller mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Personeller şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Personel şeklinde olmalıdır.
Personel kelimesi yerine ne kullanılır?​
personel yerine personeller demek – ekşi sözlük.
Segem teknik personel yeterlilik sınavına kimler girebilir?​
Bu şartları taşımayan ancak sınava katılarak Teknik Personel Yeterlilik Sertifikasını almak isteyen kişilerin de (herhangi bir yerde çalışmayanlar,üniversite öğrencileri,çağrı merkezi çalışanları vb.) ilgili sınava başvuru yapmaları mümkündür.
 
Teknik personel, genellikle teknik işlerde çalışan uzmanlar olarak tanımlanır ve mühendisler, teknisyenler, ustabaşları gibi kişileri kapsar. Bu kişiler genellikle üretim faaliyetlerini kontrol eder ve yönetici pozisyonunda değildirler. Teknik personelin maaşları genellikle kariyerlerine göre değişiklik gösterebilir. Ortalama olarak, teknik personellerin aldığı maaşlar 4.250 TL ile 5.160 TL arasında olabilir.

Bir kişinin teknik personel olabilmesi için belirli şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu şartlar arasında SEGEM Belgesi, en az lise düzeyinde eğitim, sektör tecrübesi, sabıka kaydının bulunmaması gibi kriterler yer almaktadır. Ayrıca, SEGEM teknik personel belgesi sigorta sektöründe mesleki eğitim aldığını ve yeterlilik sınavlarını başarıyla tamamladığını gösteren bir belgedir.

SEGEM teknik personel olabilmek için belirli şartları taşıyan kişiler yeterlilik sınavını geçerek bu belgeyi alabilirler. Ancak, bu sınava herhangi bir sektörde çalışmayanlar, üniversite öğrencileri, çağrı merkezi çalışanları gibi farklı meslek gruplarından kişiler de başvurabilirler. Teknik personeller, genellikle mavi yaka çalışanlar olarak tanımlanırken, beyaz yaka çalışanlar ise genellikle ofis hizmetlerinde çalışan personeli ifade eder.
 
Geri
Üst