AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Teknik liselerde hangi dersler var?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Teknik liselerde hangi dersler var?​

11. Sınıf Dersleri
Teknik lise mezunu nedir?
Teknik lise, ortaöğretim seviyesinde mesleki eğitim veren okullardan biridir. Ortaöğretim seviyesindeki diğer liselerden farklı olarak teknik liseler ilköğretimden mezun olan öğrencileri doğrudan almaz.

Çok Programlı lise nasıl oluyor?​

Nüfusun ve öğrencinin az olduğu yerlerde Anadolu lisesi, meslek lisesi ve teknik lisedeki programları tek lisede toplayan liselere çok programlı lise denilmektedir. Çok programlı lisede yer alan bölüm ve programlar, çevrenin ve okulun şartlarına göre belirlenmektedir.
11 sınıfta hangi dersler var?
Sayısal dersler şu şekildedir:

10 sınıfta hangi dersler var 2020?​

10. Sınıf (Lise 2) Dersleri ve haftalık ders saatleri: (ANADOLU LİSESİ)
Teknik lise bölümleri nelerdir?
Alt Dallar:

Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi ne demek?​

Türk Milli Eğitimi’nin amaçları doğrultusunda, ilköğretimi bitiren öğrencilerin devam edebileceği 4 yıllık eğitim sonunda meslek kazandıran, ülke ekonomisine katkı sağlayacak ara eleman yetiştiren orta öğretim kurumlarıdır.
Çok Programlı Lise ne demektir?
Nüfusun ve öğrenci sayısının az olduğu bölgelerde düz lise, meslek lisesi, teknik liseyi tek okulda toplayan liseye çok programlı lise denir. Çok Programlı Liseler, 2014-2015 eğitim-öğretim yılından itibaren Çok Programlı Anadolu Lisesi ismi ile eğitim-öğretimlerine devam etmektedirler.

Sosyal Bilimler lisesi ne Ağırlıklı?​

Sosyal Bilimler Lisesi içerisinde sayısal, sözel gibi bir ayrım bulunmamaktadır. Tüm lise eğitimi boyunca öğrenciler sosyal ağırlıklı dersler görmektedir. Bu kapsamda ise edebiyat, coğrafya ve tarih dersleri ağırlıklı olarak okutulmaktadır. Bu derslerin yanı sıra Fen Bilimleri ve matematik dersleri de vardır.
Meslek lisesi diploması ne işe yarar?
Eğitim-öğretim yıllarında bir meslekte uzmanlaşan öğrenciler, mezun olduklarında normal liselerde okuyan öğrencilere göre daha çabuk ve daha kolay iş bulabilmektedir. Ayrıca öğrenciler meslek lisesinden mezun olduklarında diplomanın yanı sıra İş yeri Açma Belgesi’ne de sahip olmaktadır.

Meslek lisesinden mezun olana ne denir?​

Meslek Liseleri ‘nde okuyan öğrenciler diğer liselerdeki öğrenciler gibi tüm kültür derslerini en iyi şekilde okulda alırlar. Bunun yanında da meslek bilgisi derslerini alırlar. Meslek liseleri ‘nde eğitim alan öğrencilerin erken yaşta mesleklerini seçmeleri sayesinde kendilerine olan güvenleri artar.

Geri