AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tekneye epoksi boya nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tekneye epoksi boya nasıl yapılır?​

Boyanın üzerine yine su geçirmez özellikte epoksi bağlayıcılığı bulunan macun iki kat olacak şekilde uygulanır. Macunun üzerine ise sentetik polimer bir astar uygulamak gerekir. Tüm katlar ince çekilerek aralarda zımparalama işlemi yapılır. Fiberglas kaplı tekneler ise bakımı daha kolay teknelerdir.
Tekneye zehirli boya ne zaman atılır?
Sert zehirli boyalar hızlı tekneler için tavsiye edilir. Çabuk eridikleri için sürat teknelerinde 6 aylık periyodlarla yeniden zehirli atılması gerekir.
Hangi zehirli boya?
Alüminyum dışındaki tüm yüzeyler Micron Extra veya Interspeed Ultra gibi yüksek dayanımlı zehirli boyalarla tedavi edilebilir. Rıhtımda tutulan sürat tekneleri ve tekneler sert zehirli boya ile boyanmalıdır, Interspeed Ultra. Yatlarda eriyen Micron Extra veya Cruiser Premium zehirli boyaları kullanılabilir.

Jelkot boya nasıl yapılır?​

Kimyasal açıdan jelkot, modifiye edilmiş yüksek performans polyester reçinelerinden elde edilmektedir. CTP ürün eldesi sırasında kalıp yüzeyine sıvı formda: fırça, püskürtme veya havasız püskürtme yönetimi ile uygulanır. Sıvı formdan katı forma, eklenen MEK-P (Metil Etil Keton-Peroksit) sayesinde kürlenerek ulaşır.
Marşpiyel nasil Boyanir?
Bölgenin tozlarından arındığından ve tamamen temizlendiğinden emin olunduktan sonra maskeleme işlemleri yapılır, böylece boyanın diğer bölgelere sıçraması engellemiş olur. Marşpiyel dışındaki kısımlar örtüldükten sonra boyama işlemine geçilir. İki kat boya uygulaması yapılıp boyanın kuruması beklenir.
Zehirli boya hangi tiner kullanılır?
Kullanım koşulları:En az 2 yada 3 kat uygulanmalıdır.Tiner/dewaxer ile kullanılır.
Gemi endüstrisinde kullanılan astar boya çeĢitleri: Epoksi özellikli, çinko fosfatlı, polyester esaslı, alüminyum esaslı, poliüretan ve sentetik (sülyen) özellikli astar boyadır.
Gemi boyama nasıl yapılır?
Sülyen kuruduktan hemen sonra ilk kat boya sürülür, boya sürülürken yüzeye iyice yedirilmesi önemlidir. İkinci kat veya son kat boya sürülerek bu yüzeyin boya işlemi tamamlanır. Boya uygulaması yani sürülmesi için seçilecek zaman önemlidir. Bunun için daha ziyade güneşli ve kuru hava tercih edilmelidir.
 
Geri
Üst