AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tekne satin alirken nelere dikkat edilmeli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Tekne satın alırken nelere dikkat edilmeli?​

Tekne Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli?
- Ne İstediğinizi Bilin. Tekne seçerken ilk sorunuz: Ne için tekne alıyorum olmalı.
- Sıfır mı İkinci El mi? Ayrım yapmanız gereken ikinci konu da; sıfır bir tekneyle mi yoksa ikinci el bir tekneyle mi deniz açılmak olmalı.
- Teknenin Boyutu.
- Motor Gücü ve Cinsinin Tespiti.
- Marina Seçimi.

Tekne almak için neler gerekli?​

Tekne almak için neler gerekli?
Tekne kullanabilmeniz için ihtiyacınız olan belge, Amatör Denizci Belgesi (ADB)’dir. Tekne ehliyetine sahip olduğunuzda şahsi tekneleri kullanılabilir veya özel tekne kiralayabilirsiniz. Bazı teknelerde gemi telsizi olarak isimlendirilen özel telsizler bulunur.

Yat mı daha büyük tekne mi?​

Bilinenin aksine, tekne ile yat arasında çok da bir fark yoktur. Temel itibariyle ikisi de aynı ürün grubundan sayılır.

Türkiyede kaç tane tekne var?​

Türkiyede kaç tane tekne var?
Denizcilik Müsteşarlığı tarafından 2008 yılında yapılan araştırmaya göre Türkiye’de, değişik boy ve cinslerde yaklaşık 70 – 75 bin tekne bulunuyor. Bunların 8 bini muhtelif boyda yelkenli tekne, 24 bini içten takma motorlu, 18 bin 500’ü dıştan takma motorlu ve 11 bin 500’ü motorlu şişme bot.
Evraksız tekne alınır mı?​
2-Teknenin ruhsatı yoksa o tekneyi kullanamazsınız, 3-Ruhsat almak için 2 belge çok önemli, birincisi tekne ve motorun ce belgeleri ikincisi tekne ve motorun imalatçının kestiği faturaları. Bunlar yoksa tekneyi kayıt ettiremiyorsunuz. Ayrıca yangın söndürme cihazı ve can simidinin de belgeleri gerekiyor.

Kaç metre tekneye kaç hp motor?​

Kaç metre tekneye kaç hp motor?
kısaca tekne toplam ağırlığıx 3 +%10 = motor gücü hp. bu tür tekneler için seçilecek motorda tekne ağırlığının 15 rakamı ile çarpılması ile bulunur. örnek tekne ağırlığı 3 ton ise motor gücü 3×15= 45 hp olacaktır.

Hangi teknelere ruhsat gerekmez?​

Satış sözleşmesi örneği nette bol miktarda var. 9-Tekne 5 metre altında olduğu için vergisi yok, ruhsat ve kayıt için de para alınmıyor.

Tekne için yeşil ruhsat nasıl alınır?​

Tekne için yeşil ruhsat nasıl alınır?
yesil ruhsat tekne ve tekne sahibi adina duzenlenmis bir belge. denize acilip balik avlamak icin tek basina yeterli degil. su urunleri mudurlugunden sari belge dedikleri bir belge almaniz gerekiyor. 170 lira harc yatiriyorsunuz bir ay sonra gidp belgenizi aliyorsunuz cok basit.

Motoryat ne kadar mazot yakar?​

Dizel motorlar için saatte 170-200ml/HP yakıt tüketimi öngörülür. Seyir devri motor tam devinin yaklaşık %80’i kadardır. Yani 10HP bir motoru genelde 8HP olarak kullanırız, 200ml x 8HP= 1,6 l/saat yakıt tüketimi yapar.

Yat neden pahalı?​

Yat neden pahalı?
Bir ürünün kalitesinin % 80 lik kısmını işçilik, %20 lik kısmını ise kullanılan malzeme oluşturur. Bir yatın pahalı olmasındaki en büyük etken hangi malzeme ile ne kadar sürede üretildiğidir. Hızlı teslimat yapılan bir yat kesinlikle ama kesinlikle kaliteli olamaz.
Tekne ruhsatını kim verir?​
Teknenin bağlı bulunduğu Liman Başkanlığı’na sicil terkini için müracaat edilir.

15 metre tekneye kaç HP motor?​

15 metre tekneye kaç HP motor?
bu tür tekneler için seçilecek motorda tekne ağırlığının 15 rakamı ile çarpılması ile bulunur. örnek tekne ağırlığı 3 ton ise motor gücü 3×15= 45 hp olacaktır.

Motor gücü 25 HP kaç km hız yapar?​

25-30HP motor ile hız 8,5 knot olabilir ama bu azami beygir gücünde ve çok uygun şartlarda ulaşılabilecek bir hızdır. Seyirde motor gücü 16-24 HP’dir. Yaklaşık 6,5-7 kont yapabilir görünüyor. Bir tekne limanda güvenliktedir, ancak tekneler limanda durmak için yapılmazlar.
 
Tekne satın alırken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli faktör bulunmaktadır:

1. **Ne İstediğinizi Belirleyin:** İlk olarak, tekne almadan önce ne amaçla kullanacağınızı net bir şekilde belirlemeniz önemlidir. Eğlence amaçlı mı, balık avı yapmak için mi, seyir yapmak mı gibi amaçlarınızı belirlemek, doğru tekneyi seçmenize yardımcı olacaktır.

2. **Sıfır mı İkinci El mi?** İkinci önemli konu, sıfır mı yoksa ikinci el bir tekne mi alacağınıza karar vermektir. Bu karar, bütçeniz, ihtiyaçlarınız ve kullanım amacınıza göre değişebilir.

3. **Teknenin Boyutu:** Tekne seçiminde boyut da önemli bir faktördür. Kullanım amacınıza ve kişi sayısına göre uygun boyutta bir tekne seçmek önemlidir.

4. **Motor Gücü ve Cinsi:** Teknenin motor gücü, kullanım alanınıza ve beklentilerinize göre belirlenmelidir. Motorun tipi de önemli bir faktördür (dizel, benzinli vb.).

5. **Marina Seçimi:** Tekne sahibi olduktan sonra, teknenizi korumak ve bakımını sağlamak için uygun bir marina seçimi yapmanız önemlidir. Marina hizmetleri, teknelerinizin uzun ömürlü olmasına yardımcı olacaktır.

Tekne satın alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında genel bilgiler sundum. Eğer konuyla ilgili daha fazla detay veya başka sorularınız varsa sorabilirsiniz.
 
Geri
Üst