AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tek tuple hamile kalmak mumkun mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.238
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Tek tüple hamile kalmak mümkün mü?​

Tek tüple gebe kalma şansı, tüp bebek tedavisinde son derece yüksektir. Tüp bebekte gebe kalma şansını etkileyen pek çok etken bulunsa da ilk denemede 35 yaş altı kişilerin gebe kalma şansı yaklaşık P oranındadır. Ardışık olarak yapılan tüp bebek tedavilerinde ise bu oran seviyesine yükselir.

Tüp alınması gebeliğe engel mi?​

“Çiftlerin bilmesi gereken nokta; problemli tüplerin alınması gebelik şansını artırır. Çünkü tüplerin içinde biriken sıvının yerleştirilen embriyo üzerinde toksit etkisi yapar bu da gebelik şansını düşürür.” Hergün infertilite konusunda iletişim araçlarında yeni bir haber çıkıyor.

Rahim tüpleri olmadan tüp bebek olur mu?​

Rahim tüpleri olmadan tüp bebek olur mu?
Bu şekilde cerrahi bir operasyonla yumurta kanalları alınan hastaların tüp bebek tedavisine uygun olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü tedavi sırasında kadının tüplerine herhangi bir işlem uygulanmaz. Aşamalar sırasında tüpleri olmayan ve olan hastalar eşit oranda şansa sahiptir.

Tek tüple aşılama olur mu?​

Tek tüpü alınmış ya da ek sorun taşımaksızın(genişleme, hidrosalpenks vb.) kapalı olan kadınlarda, kalan tüp sağlıklıysa aşılama yapmak mümkündür. Tüplere ek olarak, rahimle ilgili ciddi bir sorun da bulunmamalıdır.

Sağlıklı bir çift kaç ayda hamile kalır?​

Sağlıklı bir çiftin, yumurtlama zamanına denk getirilmiş cinsel ilişkiden gebe kalma olasılığı yüzde 12-15 arasındadır. İlk ay gebelik elde edebilen çiftlerin oranı, yüzde 15 civarındayken, bu olasılık artarak, 3. ayda, yüzde 50.6 ayda yüzde 80 ve bir yılın sonunda yüzde 85’e çıkarak, 4 yılda yüzde 95’e ulaşır.

Tüp alınırsa ne olur?​

Tüp alınırsa ne olur?
Bebek isteyen kadınlarda bu genişlemiş tüpleri alınması gerekmektedir. Nedeni biriken sıvıdaki toksik maddeler embriyonun yerleşimine engel olur. Tek taraflı olduğunda aynı şekilde açık olan tüpten oluşacak gebeliği ve gebelik başarısını etkilemektedir. Operasyon genel anestezi ile yapılır.

Aşılamada hangi iğne kullanılır?​

Yumurtlama cevabı USG kontrolleri ile takip edilir. 17 mm ve üstünde follikül var ise çatlatma iğnesi yapılır. Çatlatma iğnesi yapıldıktan 36-40 saat sonra aşılama yapılır. İğne ile yapılan aşılamanın gebelik oranı hap ile yapılana göre daha fazladır.

Aşılamanın tuttuğu nasıl belli olur?​

Aşılama işleminin uygulanmasından 2 ila 3 hafta sonra kadında gebelik durumunun oluştuğuna dair göğüslerde ağrı ve büyüme, göğüs uçlarında aşırı hassasiyet, damarlarda belirginleşmeler, dudaklarda kuruluk, kabızlık, hafif hissedilen bel ağrıları, kasıklarda ağrılar, sancılar gibi belirtilere rastlandıktan sonra yapılan …
 
Tek tüple hamile kalmak mümkün mü?

Evet, tek tüple hamile kalmak mümkündür, özellikle tüp bebek tedavisi sürecinde. Tüp bebek tedavisinde kadının yumurtaları ve partnerinin sperm hücreleri laboratuvar ortamında döllenerek embriyo gelişimi sağlanır ve bu embriyo anne adayının rahmine transfer edilir. Bu süreçte tek tüp ile de başarılı sonuçlar elde edilebilir.

Türkiye'de tüp bebek tedavisi oldukça yaygın bir uygulamadır ve başarı oranları her geçen gün artmaktadır. Tüp bebek tedavisinde gebe kalma şansını etkileyen birçok faktör bulunmaktadır ancak başarılı bir tedavi süreci sonucunda gebe kalma olasılığı yüksektir.

Tüm bu bilgiler ışığında, tek tüple hamile kalmak mümkün ve olası bir durumdur. Tek tüple aşılama da yapılabilir ancak tedavinin detayları ve başarı oranları için uzman bir doktora danışmanız önemlidir.
 
Geri
Üst