AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tek terimli tek zamanli ne demek?

Editör

Yeni Üye

Tek terimli tek zamanlı ne demek?​

Tek Zamanlı Tarife: Elektrik tüketiminizin günün her saatinde aynı birim fiyat üzerinden hesaplandığı tarifedir. Çok Zamanlı Tarife: Elektrik tüketiminizin, günün 06:00-17:00 – 17:00-22:00 – 22:00-06:00 zaman aralıklarında, 3 ayrı birim fiyat üzerinden hesaplandığı tarifedir.

Tek Terim Tarifesi Nedir?​

Tek terimli tarife sınıfında ise sadece dağıtım sisteminden çekilen elektrik enerjisi tüketim miktarı dikkate alınarak dağıtım bedeli hesaplanmaktadır. Tek terimli tarife sınıfında güç bedeli ya da güç aşım bedeli bulunmaz. Çift terimli tarife ile birim fiyattan sonraki en önemli ikinci farkı budur.

Tek terimli abonelik nedir?​

Tek terimli abonelik nedir?
Tek Terimli Tarife: Dağıtım sisteminden çekilen tüketilen kWh’ın dağıtım bedeli uygulaması esasına göre faturalandırılan aboneler tek terimli tarife sınıfında olanlardır.

Tek zamanlı tarifeye nasıl geçerim?​

Çok zamanlı sayacı bulunan müşterilerin, çok zamanlı tarifeyi seçmeleri zorunlu olmayıp, tek zamanlı tarifeyi seçebilirler. Müşteri, tek veya çok zamanlı tarifeye geçme talebini; Online İşlem Merkezimizden, 444 6 646 nolu Çağrı Merkezimizden ya da Müşteri İşlem Merkezlerimizden yapabilir..

Elektrik faturasında tek zamanlı tarife ne demek?​

Tek Zamanlı Üç Zamanlı Tarife Farkı Bu tarifede tüm gün (24 saat boyunca) tüketilen elektrik enerjisi için ödenecek tutar tek bir birim fiyat belirlenir. Bir gün üç ayrı bölüme ayrılmıştır, her bölümün birim fiyatı farklıdır. Bunlar, gündüz (06:00-17:00), puant (17:00-22:00) ve gece (22:00-06:00) olarak adlandırılır.

Elektrik faturası tek terim çift terimli nedir?​

Elektrik faturası tek terim çift terimli nedir?
Çift terimli tarifede dağıtım bedeli hem güç hem de kullanılan enerji için ödenmektedir. Tek terimli tarifede dağıtım bedeli güçten bağımsızdır. Sadece kullanılan enerji ile orantılı bir dağıtım bedeli alınmaktadır. Dağıtım bedelinin sadece güç üzerinden alınması mümkün olsa da ülkemizde böyle bir uygulama yoktur.

Elektrik çift terimli ne demek?​

Çift Terimli Tarife, tüketilen elektrik enerjisi miktarına ek olarak, güç bedelinin faturaya eklendiği bir elektrik dağıtım tarifesidir. Dağıtım tarifeleri arasında birim fiyatı en ucuz olan tarife türüdür.

Tek terimli tarife sınıfında sadece dağıtım sisteminden çekilen elektrik enerjisi tüketim miktarı dikkate alınarak dağıtım bedeli hesaplanmaktadır. Bu tarife sınıfında güç bedeli veya güç aşım bedeli bulunmaz. Yani, tek terimli tarifede kullanıcılar, sadece çektikleri elektrik enerjisi miktarına göre dağıtım bedeli öderler. Çift terimli tarifeye kıyasla, enerji tüketimine dayalı olarak daha sade bir fiyatlandırma yapısı sunar.

Tek zamanlı tarife ise elektrik tüketiminin günün her saatinde aynı birim fiyat üzerinden hesaplandığı tarifedir. Bu tarifede, gün içinde farklı zaman aralıklarında değişen birim fiyatlar olmadığı için kullanıcılar her saat için aynı birim fiyat üzerinden faturalandırılırlar. Bu durum, enerji kullanımını saatlere göre planlamak veya kontrol etmek istemeyen kişiler için uygun bir seçenek olabilir.

Tek terimli abonelik ise dağıtım sisteminden çekilen tüketilen enerjinin dağıtım bedeli uygulaması esasına göre faturalandırıldığı abonelik türüdür. Bu abonelik tipinde, tek terimli tarife sınıfında olan kullanıcılar, sadece çektikleri enerji miktarına göre dağıtım bedeli öderler ve güç bedeli gibi ek bir maliyetleri bulunmaz.

Eğer müşteriler, çok zamanlı tarifeden tek zamanlı tarifeye geçmek istiyorlarsa, bu taleplerini Online İşlem Merkezi, çağrı merkezi veya müşteri işlem merkezleri üzerinden ileterek geçiş yapabilirler. Tek zamanlı tarife, günün her saatinde aynı birim fiyat üzerinden faturalandırma yaparak kullanıcılara kolaylık sağlar.

Geri