AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tek sorgu ile birden fazla tablodan bilgi alma islemine ne denir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Tek sorgu ile birden fazla tablodan bilgi alma işlemine ne denir?​

SQL’de SELECT ile sorgulama işlemleri tek bir tablodan yapılabildiği gibi birden fazla tablo içinde aynı anda tek sorgu yapılaiblir. Bunun için subquery dediğimiz alt sorgu yöntemi ya da INNER JOIN deyimi kullanrak yaptığımız tablo bağlama yöntemleri kullanılabilir.

Birden çok tablodan gelen verileri hızlı şekilde bir araya getirmek ve verileri anlamlı bir şekilde birleştirmek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?​

Access, iç birleşimleri otomatik olarak oluşturur. İç birleşimler, en sık kullanılan birleşim türüdür. Sorguya, bir araya gelen tablolardan birinin satırlarının, bir araya gelen alanlardaki veriler temelinde diğer tablodaki satırlara karşılık gelen satırlara karşılık olduğunu söyler.
Self Join ne demek?
SELF-JOINS Bir tablonun kendisiyle birleştirilme işlemidir. (Bir tablodaki aynı değerleri içeren farklı satırları listelemek amacıyla kullanılır.)

Select Count ne demek?​

COUNT fonksiyonu, belirtilen ölçütlerle eşleşen satır sayısını döndürür. Kısaca ; veritabanındaki kayıtları sayabilmek için yerleşik COUNT fonksiyonunu kullanırız.

Select komutu ne demek?​

SELECT deyimi, bir veritabanından veri seçmek için kullanılır. Bu işleme sorgulama denir. SELECT komutunun döndürülen veriler sonuç kümesi adı verilen bir tabloda saklanır.
Microsoft Access programında tablodaki belirli bilgiye hızlı erişim sağlamak için aşağıdakilerden hangisi kullanılmaktadır?
MC Access’te bir veri tabanı tablosundaki belirli bilgiye hızlı erişim sağlamak için Dizin kullanılabilir.
Sorgu oluşturma
- Adım: Veri kaynakları ekleme.
- Adım: İlişkili veri kaynaklarını birleştirme.
- Adım: Çıktı alanları ekleme.
- Adım: Ölçüt belirtme.
- Adım: Verileri özetleme.
- Adım: Sonuçları görüntüleme.
INNER JOIN, iki ya da daha fazla tabloda ortak olan iki alandaki değerleri kontrol ederek tabloları birleştirir. INNER JOIN, SQL sunucusunda varsayılan olan JOINdir.
Left join ne demek?
SQL left join SQL Join türlerinden biridir. SQL left join ilk (sol) tablodaki tüm satırları ve koşul ile belirtilen ikinci (sağ) tablodaki satırları seçmek/birleştirmek için kullanılır. İlk (sol) tablodaki değer ile ikinci (sağ) tablodaki eşleşmeyen değer olursa ikinci (sağ) tablodaki değerler NULL değerini alır.

Count () nedir?​

Group by ne işe yarar?​

Çünkü kümeleme fonksiyonları genelde GROUP BY ifadesi ile birlikte kullanılır. Adından da anlaşılacağı üzere GROUP BY ifadesi gruplama yapar. Yani sonuç kümesini bir veya birden fazla kolona göre gruplar.
Select kodu nedir?
<select> etiketi açılır listeler oluşturmak için kullanılır. etiketi <select> etiketi içerisinde kullanılarak liste öğeleri tanımlamak için kullanılır.

Geri