AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tek Kişilik İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36

Tek Kişilik İrmik Helvası Nasıl Yapılır? İrmik helvası yapmak için; 1 su bardağı irmik, yarım su bardağı şeker, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı süt ve bir tutam tuz kullanılır. İlk olarak, irmik ve sıvı yağı tavada kavurun. Ardından, şeker ve tuzu ekleyip karıştırın. Daha sonra, sütü yavaşça ekleyerek karıştırmaya devam edin. Helva kıvamını alana kadar karıştırmaya devam edin. Son olarak, ocaktan alıp servis yapın. Afiyet olsun!
İçindekiler

Tek Kişilik İrmik Helvası Nasıl Yapılır?​

Tek kişilik irmik helvası yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamalısınız. Bunlar: 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve isteğe bağlı olarak ceviz veya fındık içi olabilir.
İlk olarak, bir tencereye tereyağını ve sıvı yağı ekleyin ve eritin. Ardından irmiği ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak irmiklerin kavrulmasını sağlayın. İrmikler hafif pembeleşene kadar kavurun.
Daha sonra şeker, su ve sütü ekleyin. Karışımı sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısık hale getirin ve helvayı kısık ateşte pişirmeye devam edin. Helva kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
Helva kıvam aldığında ocaktan alın ve isteğe bağlı olarak içine ceviz veya fındık içi ekleyebilirsiniz. Karıştırarak içleri helvaya yedirin. Ardından helvayı bir kaseye veya servis tabağına alın ve üzerini düzeltin.
Tek kişilik irmik helvanız hazır! Afiyet olsun!

Tek Kişilik İrmik Helvası Nasıl Yapılır?​

Tek Kişilik İrmik Helvası Nasıl Yapılır?
İrmik helvası için tereyağı eritip irmiği ekleyin.
İrmik kahverengi olana kadar kavurun.
Üzerine toz şeker ve vanilyayı ekleyin.
Sürekli karıştırarak şeker eriyene kadar pişirin.
Helvayı ocaktan alıp üzerine sıcak su ekleyin.


Tek Kişilik İrmik Helvası Nasıl Yapılır?
Tereyağını eritin ve irmiği ekleyin.
İrmik kahverengi olana kadar kavurun.
Şekeri ve vanilyayı ekleyin.
Sürekli karıştırarak şeker eriyene kadar pişirin.
 
Geri
Üst