Tek Hamurla Çeşit Çeşit Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta
100 gram nişasta
200 gram tereyağı
150 gram şeker
1 paket vanilya şekeri
300-350 gram un (kontrollü ekleyin)
Süslemek için;
100 gram bitter çikolata
100 gram beyaz çikolata
Dilediğiniz marmelat ya da reçel (ben çilek ve kayısı kullandım)
Antep fıstığı ya da fındık,fıstık, badem (dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz)
Çeşitli şekerlemeler
Tek Hamurla Çeşit Çeşit Kurabiyeler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta, şeker ,nişasta, vanilya şekeri ve tereyağını iyice karıştıralım.
Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek fazla yumuşak olmayan ,ele yapışmayan ve kolay şekil alan bir hamur yapalım.
Hamuru dinlendirmeye gerek yok. Hemen ikiye ayıralım.
Merdane yardımıyla hafif unladığımız tezgahta ince bir şekilde açalım.
Çeşitli kalıplarla şekil verelim.
Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla yerleştirelim.
Önceden ısıttığımız 170 derece fırında alt üst fansız ayarda 7-8 dakika kadar pişirelim.Fazla pişirmeyin üzeri beyaz kalacak.
Piştikten sonra soğuması için bir telin üzerine alalım.
Sıcak tepside beklemesin.
Soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.
Özellikle marmelatlı olanların ortasına bir kaşık yardımıyla marmelat koyup üzerini kapatalım ve bolca pudra şekeri serperim.
Tek Hamurla Çeşit Çeşit Kurabiyeler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 adet yumurta
100 gram nişasta
200 gram tereyağı
150 gram şeker
1 paket vanilya şekeri
300-350 gram un (kontrollü ekleyin)
Süslemek için;
100 gram bitter çikolata
100 gram beyaz çikolata
Dilediğiniz marmelat ya da reçel (ben çilek ve kayısı kullandım)
Antep fıstığı ya da fındık,fıstık, badem (dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz)
Çeşitli şekerlemeler
Tek Hamurla Çeşit Çeşit Kurabiyeler Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta, şeker ,nişasta, vanilya şekeri ve tereyağını iyice karıştıralım.
Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek fazla yumuşak olmayan ,ele yapışmayan ve kolay şekil alan bir hamur yapalım.
Hamuru dinlendirmeye gerek yok. Hemen ikiye ayıralım.
Merdane yardımıyla hafif unladığımız tezgahta ince bir şekilde açalım.
Çeşitli kalıplarla şekil verelim.
Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla yerleştirelim.
Önceden ısıttığımız 170 derece fırında alt üst fansız ayarda 7-8 dakika kadar pişirelim.Fazla pişirmeyin üzeri beyaz kalacak.
Piştikten sonra soğuması için bir telin üzerine alalım.
Sıcak tepside beklemesin.
Soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.
Özellikle marmelatlı olanların ortasına bir kaşık yardımıyla marmelat koyup üzerini kapatalım ve bolca pudra şekeri serperim.
Tek Hamurla Çeşit Çeşit Kurabiyeler Tarifi Fotoğraflı Yapılışı