SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Tek Hamurdan Çeşit Çeşit Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram margarin yada tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı nişasta
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Tek Hamurdan Çeşit Çeşit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un, vanilya ve kabartma tozu ve kakao hariç tüm gereçleri karıştırma kabına alıyoruz.
Homojen bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz.
Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamurun üçte birini ayırıp kakao ile yoğuruyoruz.
Sonra istediğimiz formları veriyoruz. 180 derece fırında altı pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra dilerseniz çikolata fıstık marmelat üzere gereçlerle süsleyip servis ediyoruz.
Burası bizi zevkimize kalmış dilediğimiz üzere afiyet olsun.
Tek Hamurdan Çeşit Çeşit Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
250 gram margarin yada tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 su bardağı nişasta
1 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 yemek kaşığı kakao
Aldığı kadar un
Tek Hamurdan Çeşit Çeşit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un, vanilya ve kabartma tozu ve kakao hariç tüm gereçleri karıştırma kabına alıyoruz.
Homojen bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz.
Kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Hamurun üçte birini ayırıp kakao ile yoğuruyoruz.
Sonra istediğimiz formları veriyoruz. 180 derece fırında altı pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Kurabiyelerimiz soğuduktan sonra dilerseniz çikolata fıstık marmelat üzere gereçlerle süsleyip servis ediyoruz.
Burası bizi zevkimize kalmış dilediğimiz üzere afiyet olsun.
Tek Hamurdan Çeşit Çeşit Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı