AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tek Ders sınavı

haberci

Yeni Üye
2019 tek ders sınavı ne süre
tek ders sınavı tarihleri
tek ders sınavı kararı 2019
Bakan Dinçer, yayımladığı ''Tek Ders Sınavı'' genelgesinde, ortaöğretim kurumlarının 20102019 eğitimöğretim yılı galibiyet durumları ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Derslik Geçme ve Sınav Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yapılan değerleme sonucunda, az sayıda da olsa son derslik öğrencilerinin tek dersten başarısızlıkları sebebiyle mezun olamadıklarının saptama edildiğini bildirdi
Genelgeye tarafından, ilgili yönetmelik hükümleri uyarınca Eylül ayında gerçekleştirilen sorumluluk sınavları ile 28 Temmuz 2019 tarihli genelge doğrultusunda yapılan sınavlardan daha sonra tek dersten başarısızlığı nedeniyle ortaöğretim kurumlarından mezun olamayan son sınıf öğrencilerinin başarısız dersinin hangi sınıfa ait olduğuna bakılmaksızın valiliklerce belirlenecek tarihlerde sınava alınacaklar *

2019 yılında Tek Ders Sınavı ile ilgili olarak Bakan Dinçer'in yayımladığı genelgeye göre, son sınıf öğrencilerinin mezun olabilmeleri için başarısız oldukları tek dersi geçme imkanı sunulmuştur. Bu sınavlar, ilgili yönetmelik hükümleri uyarınca Eylül ayında gerçekleştirilen sorumluluk sınavları ile 28 Temmuz 2019 tarihli genelge doğrultusunda yapılan sınavlardan önce gerçekleştirilmiştir.

Tek Ders Sınavı süresi ve tarihleri ise valilikler tarafından belirlenmiştir. Valilikler, hangi tarihte sınavın yapılacağını öğrencilere duyurmuşlardır. Bu nedenle, Tek Ders Sınavı'nın süresi ve tarihleri valiliklerce belirlenirken, her ilde farklılık gösterebilir.

Bakan Dinçer'in genelgesine göre, sınavlara katılacak öğrencilerin hangi sınıfa ait olduklarına bakılmaksızın belirlenen tarihlerde sınava alınmışlardır. Bu şekilde, son sınıf öğrencileri, tek ders sınavı sonucunda başarılı oldukları takdirde mezun olma hakkına sahip olmuşlardır. Bu süreçte, valiliklerin duyurularını takip etmek ve gerekli bilgileri doğrudan ilgili valiliklerden veya okul yönetiminden almak önemlidir.

Geri