Tek Atımlık Çörek Otlu Nişastalı Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
125 gram yumuşak margarin
1 çay bardağından az sıvı yağ
Yarım çay bardağı çörek otu
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tek Atımlık Çörek Otlu Nişastalı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç tüm gereçleri karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak, kolay hal alan bir hamur elde edin.
Hamurdan minik modüller alıp yuvarlayın. Ben lokmalık olacak formda misket boyutunda küçük küçük yuvarladım.
Hepsini yuvarlayıp üzerine yumurta sarısı sürün.
Ben yumurtasını üzerlerine batıra batıra parmağımla sürüyorum daha kolay oluyor. 1,5 tepsi kurabiye çıkıyor.
Isınmış 170 derecede pişirin. İsterseniz soğuduktan sonra buzlukta da koruma edebilirsiniz.
Tek Atımlık Çörek Otlu Nişastalı Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
125 gram yumuşak margarin
1 çay bardağından az sıvı yağ
Yarım çay bardağı çörek otu
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
1 çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Tek Atımlık Çörek Otlu Nişastalı Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç tüm gereçleri karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak, kolay hal alan bir hamur elde edin.
Hamurdan minik modüller alıp yuvarlayın. Ben lokmalık olacak formda misket boyutunda küçük küçük yuvarladım.
Hepsini yuvarlayıp üzerine yumurta sarısı sürün.
Ben yumurtasını üzerlerine batıra batıra parmağımla sürüyorum daha kolay oluyor. 1,5 tepsi kurabiye çıkıyor.
Isınmış 170 derecede pişirin. İsterseniz soğuduktan sonra buzlukta da koruma edebilirsiniz.
Tek Atımlık Çörek Otlu Nişastalı Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı