- Konu Yazar
TEİAŞ genel mudur?
Orhan KALDIRIM – Genel Müdür – TEİAŞ | LinkedIn.TEİAŞ personeli ne olacak?
Yapılan açıklamada ‘TEİAŞ halka arz yöntemiyle özelleştirilecek, çoğunluk hissesi kamuda kalacak, kamu kontrolü devam edecek, kişi veya kuruma blok satışı, işletme hakkı devri söz konusu değil’ denildi.Tedaş hangi kuruma bağlı?
(5) Teşekkülün ilgili olduğu Bakanlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığıdır.
TEİAŞ özelleştirildi mi?
3 Temmuz 2021 tarihinde Resmî Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile TEİAŞ da özelleştirme kapsamına alınmış, elektrik sektöründeki bu güçlü kamusal yapının özelleştirilmesi süreci başlatılmıştı.TEİAŞ Genel Müdürü kim oldu?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararına göre, TEİAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Orhan Kaldırım atandı. Orhan Kaldırım’ın TEİAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olmasıyla birlikte Orhan Kaldırım’ın kim olduğu da merak edilmeye başlandı.Orhan kaldırım Genel müdür?
Orhan KALDIRIM 2007 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi İşletme (MBA) Yüksek Lisans Programını bitirdi. 1997 yılından itibaren Boğaziçi Elektrik Dağıtım AŞ.’de Mühendis, Başmühendis, İşletme Müdür Yardımcılığı, İşletme Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı ve Sistem İşletme Direktörü görevlerinde bulundu.
Sonuç olarak TEİAŞ özelleştirme programına alınmayıp bu aşamada özelleştirme kapsamına alınmış bir kuruluş olduğu için bu süreçte TEİAŞ’a memur veya sözleşmeli personel statüsünde atanacak personelin ileride kuruluşun özelleştirilmesi halinde diğer kamu kurumlarına nakil hakkı olacaktır.
TEİAŞ satıldı mı?
(TEİAŞ) tarafından yapılan dev bir ihalenin sonucu bugün açıklandı. Kastamonu-Bartın Elektrik İletim Hattı Komple Tesis İşi tam 524 milyon liraya ihale edildi. TEİAŞ hakkında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla üç ay önce 2 Temmuz’da özelleştirme kararı verilmişti.