- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Tehlikeye neden olacak işaretlere ne denir?
Uyarı işareti: Bir tehlikeye neden olabilecek veya zarar verecek durum hakkında uyarıda bulunan işarettir. Emredici işaret: Uyulması zorunlu bir davranışı belirleyen işarettir.Güvenlik rengi kırmızı ne anlama gelir?
Kırmızı: Yangın uyarısı ve güvenli olmayan eylemleri vurgular. Sarı: Çalışanların dikkat etmesi gereken eylemleri vurgular. Yeşil: İlk yardım ve acil çıkış eylemlerini vurgular. Mavi: Kişisel koruyucu eylemler için kullanılır.Sesli ve ışıklı sinyallerin devamlı değişken frekanslı olması ne anlama gelir?
Eğer bir aygıt sabit ve değişken frekansta sesli sinyal yayıyorsa; aygıtın yaydığı değişken frekanslı sinyal, sabit frekanslı sinyale göre daha tehlikeli bir durumu veya daha acil olarak yapılması istenen/emredilen müdahale ya da eylemi ifade eder.
Yasaklayıcı işaretler hangi renk ile ifade edilir?
Yasaklayıcı İşaretler Beyaz zemin üzerine siyah piktogram, kırmızı çerçeve ve diyagonal çizgi ile ifade edilir.
Aşağıdakilerden hangisi bir tehlikeye neden olabilecek veya zarar verecek durum hakkında bilgilendirme yapan işareti tanımlar?
l) Uyarı işareti: Bir tehlike kaynağı veya tehlike hakkında uyarıda bulunan işareti, m) Yasak işareti: Tehlikeye neden olabilecek veya tehlikeye maruz bırakabilecek bir davranışı yasaklayan işareti, ifade eder.Sesli uyarı işareti ne demek?
Trafiği düzenlemede kullanılan ışıklı ve sesli, sabit veya taşınabilir, elle kumanda edilebilen veya otomatik çalışan, üzerinde çeşitli renk, şekil, sembol, yazı bulunan ve belirli yanma süresi olan, ışık veya sesle özel bir talimatın aktarılmasını sağlayan trafik tertibatıdır.Yasak işaretinin rengi nedir?
İşaret levhalarıyla ilgili asgari gerekenler nelerdir?
İşaret levhaları özel bir tehlike olan yerlerin ve tehlikeli cisimlerin hemen yakınına, genel tehlike olan yerlerin girişine, engeller dikkate alınarak, görüş seviyesine uygun yükseklik ve konumda, iyi aydınlatılmış, erişimi kolay ve görünür bir şekilde yerleştirilecektir.
5.1.3. Işıklı bir işaret bir diğer ışıklı işaretin çok yakınında kullanılmayacaktır. 5.1.4. Birden fazla sesli sinyal aynı anda kullanılmayacaktır.
YASAK İŞARETİ : Tehlikeye neden olacak veya tehlikeye maruz bırakacak bir davranışı yasaklayan işaretidir.
Tehlikeli işaretler nelerdir?
Genel tehlike sembolleri
Mavi hologram içerisindeki işaret sizce neyi ifade eder?
Sarı: Çalışanların dikkat etmesi gereken eylemleri vurgular. Yeşil: İlk yardım ve acil çıkış eylemlerini vurgular. Mavi: Kişisel koruyucu eylemler için kullanılır.
Yeşil zemin üzerine beyaz piktogram ne anlama gelir?
Acil çıkış ve ilkyardım işaretleri: Acil çıkış yolları, ilkyardım veya kurtarma ile ilgili bilgi veren işaretlerdir. *Dikdörtgen veya kare biçiminde üretilir. *Yeşil zemin üzerine beyaz piktogram (yeşil kısımlar işaret alanının en az % 50’sini kapsayacaktır.)Tehlike işaretleri genel tanımlamalar ve anlamları nelerdir?
Aşağıdakiler kimyasallarla ilgili sembollerdir:Tehlike işaretleri nelerdir?