AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Tehlikeli yuklerin tasinmasina iliskin yonetmelik ve tavsiyelerin baslica sorumlusu olan Uluslararasi Denizcilik Orgutu IMO hangi kurulusun organidir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Tehlikeli yüklerin taşınmasına ilişkin yönetmelik ve tavsiyelerin başlıca sorumlusu olan Uluslararası Denizcilik Örgütü IMO hangi kuruluşun organıdır?​

1948 yılında Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen bir konferansta Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün (IMO) kurulması konusunda sözleşme kabul edilmiştir. IMO aynı zamanda sadece denizcilik konularıyla ilgilenecek ilk uluslararası kuruluş olmuştur.

Tehlike madde taşınması için kullanılan kutular yeniden kullanır mı?​

5.2.7. Hiçbir paketleme incelenip korozyon ve başka hasarların olmadığı tespit edilmeden yeniden kullanılamaz. Paketlemenin tekrar kullanılması durumunda, içeriğin kirlenmemesi için bütün gerekli önlemler alınmalıdır. 5.2.8. Önceki içeriklerden dolayı, temizlenmemiş boş paketlemeler tehlike yaratabilir.

Gemi IMO numarası nedir?​

Gemi IMO numarası nedir?
IMO numarası, üç harf “IMO” ve ardından yedi basamaklı bir sayıdan oluşur. Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) numarası, gemiler, kayıtlı gemi sahipleri ve yönetim şirketleri için benzersiz bir tanımlayıcıdır. Deniz güvenliği ve güvenliğini artırmak ve deniz sahtekarlığını azaltmak için IMO numaraları getirildi.

TMGD kim olabilir?​

TMGD kim olabilir?
Lisans mezunu olmak, yetkili eğitim kurumlarından 49 saatlik zorunlu eğitimi başarıyla tamamlamış olmak, uygulamalı yangın eğitim sertifikasına sahip olmak, Ulaştırma Bakanlığının açtığı TMGD sınavlarında 100 puan üzerinden en az 70 puan almış olmak, adli sicilinin uygun olması şartlarını sağlayan herkes TMGD olabilir.

Tehlikeli madde güvenlik danışmanı kimdir?​

Tehlikeli madde güvenlik danışmanı, tehlikeli maddeleri ambalajlama, doldurma, boşaltma ve karayoluyla nakletme sırasında çevre ve insan güvenliğini korumak için gereken önlemlerin alınmasını sağlar.

Havacılıkta tehlike nedir?​

1.3 Tehlikeler Tehlike; “personelin yaralanması, donanım veya yapıların hasar görmesi, malzeme kaybı veya belirli bir işlevin gerçekleştirilmesi becerisinin azalmasına neden olma potansiyeline sahip bir koşul veya nesne” olarak tanımlanabilir.

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO), Birleşmiş Milletler tarafından 1948 yılında düzenlenen bir konferansta kurulan ve sadece denizcilik konularıyla ilgilenen bir uluslararası kuruluştur. Tehlikeli yüklerin taşınmasına ilişkin yönetmelik ve tavsiyelerin başlıca sorumlusu olan IMO, deniz güvenliğini artırmak ve deniz sahtekarlığını azaltmak amacıyla gemiler, kayıtlı gemi sahipleri ve yönetim şirketleri için benzersiz tanımlayıcılar olan IMO numaralarını da belirlemiştir.

Tehlike madde taşınması için kullanılan kutuların yeniden kullanılması konusunda 5.2.7 ve 5.2.8 numaralı maddelerde belirli kurallar bulunmaktadır. Bu maddelere göre, paketlemenin incelenip korozyon ve diğer hasarların olmadığı tespit edilmeden kutular yeniden kullanılamaz. Eğer tekrar kullanılacaksa, içeriğin kirlenmemesi için gerekli önlemler alınmalı ve temizlenmemiş boş paketlemeler tehlike oluşturabilir.

Tehlikeli madde güvenlik danışmanı, tehlikeli maddelerin ambalajlanması, doldurulması, boşaltılması ve karayoluyla nakledilmesi sırasında çevre ve insan güvenliğini korumak için gerekli önlemlerin alınmasını sağlayan bir uzmandır.

TMGD (Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı) olabilmek için belirli şartların sağlanması gerekmektedir. Bu şartlar arasında lisans mezunu olmak, yetkili eğitim kurumlarından 49 saatlik zorunlu eğitimi başarıyla tamamlamış olmak, uygulamalı yangın eğitim sertifikasına sahip olmak, Ulaştırma Bakanlığının açtığı TMGD sınavlarında en az 70 puan almak ve adli sicilin uygun olması gibi kriterler bulunmaktadır.

Havacılıkta tehlike ise personelin yaralanması, donanım veya yapıların hasar görmesi, malzeme kaybı veya belirli bir işlevin gerçekleştirilmesi becerisinin azalmasına neden olma potansiyeline sahip bir koşul veya nesne olarak tanımlanmaktadır. Bu nedenle havacılık sektöründe tehlikelerin tanımlanması ve önlemlerin alınması büyük önem taşımaktadır.

Geri