- Konu Yazar
- #1
Tehlikeli iş kolları nelerdir?
AĞIR İŞ KOLLARI NELERDİR, 2022 ASGARİ ÜCRET ZAM ÖNERİSİ NE KADAR? Asgari ücret zam önerisiyle beraber gündeme gelen ağır iş kolları; Madencilik, taş ocakları, inşaat, gemicilik, hafriyat, parlayıcı ve patlayıcı madde imalatı, boya, kimyasal madde üretimi gibi alanlarda hizmet veren vatandaşları kapsıyor…Çok tehlikeli iş sınıfı nelerdir?
İşyeri Tehlike Sınıfları – NACE Kodu- Az Tehlikeli Sınıf: Büro faaliyetleri, perakendecilik, Lokantalar, oteller, okullar vb.
- Tehlikeli Sınıf: Ayakkabı, mobilya, deterjan, et üretimi, diş hekimliği vb.
- Çok Tehlikeli Sınıf: Yapı sektörü, Ağır Sanayi, hastaneler, petrol istasyonları vb.
Tehlikeli ve çok tehlikeli işler nelerdir?
Tehlikeli ve çok tehlikeli işler nelerdir?Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşler Listesi
- Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşler Listesi.
- ARAMA VE SONDAJ İŞLERİ
- METALURJİ SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER.
- TAŞ VE TOPRAK SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER.
- METAL VE METALDEN MAMUL EŞYA SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER.
- AĞAÇ VE BUNLARDAN MAMUL EŞYA SANAYİİ İLE İLGİLİ İŞLER.
- YAPI İŞLERİ
Ağır iş hangi meslekler?
Ağır iş hangi meslekler?AĞIR İŞLER NELER? Madencilik, taş ocakları,, inşaat, gemicilik, hafriyat, parlayıcı ve patlayıcı madde imalatı, boya, kimyasal madde üretimi ağır iş statüsündeki işlere girmektedir.
Tersaneler ağır sanayi mi?
bir ağır sanayi koludur. Türkiye’de tersanecilik 610 yıllık tecrübeye sahip olup, ilk tersane Osmanlı İmparatorluğu döneminde, 1390 yılında Gelibolu’da kurulmuştur. İstanbul Haliç Tersanesi’nin halen mevcut olan taş havuzlarının temelleri 1455 yıllarında Fatih Sultan Mehmet tarafından atılmıştır.Ağır iş yapamaz raporu nedir?
Ağır ve Tehlikeli işlerde çalışabilir raporunun tam tersi olarak düşünebileceğimiz, ağır ve tehlikeli işlerde çalışamaz raporu, ilgili çalışanın Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıftaki işlerde yoğun güç performans gerektiren işlerde çalışamayacağını ifade etmektedir.Çok tehlikeli sınıfta kimler çalışamaz?
Çok tehlikeli sınıfta kimler çalışamaz?“Madde 4* — 16 yaşını doldurmamış genç işçilerin ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılması yasaktır. EK-1 deki çizelgede, karşısında (K) harfi bulunmayan işlerde kadınlar ve (Gİ) harfleri bulunmayan işlerde de 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş genç işçiler çalıştırılamaz.
Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde kimler çalışabilir?
Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde kimler çalışabilir?İhtisas ve meslek öğrenimi veren okulları bitirip bu konudaki işi meslek edinmiş 16 yaşını doldurmuş genç işçiler ise, sağlığı, güvenliği ve ahlâkının tam olarak güvenceye alınması şartıyla ihtisas ve mesleklerine uygun ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılabilir.