- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.233
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Tehiri icra kararı süresi ne zaman başlar?
Mehil vesikasında, borçlu vekiline, Yargıtay’dan icrayı geri bırakma kararı getirmesi için, karar tarihinden itibaren veya dosya Yargıtay’a gönderilmemiş ise, gönderilme tarihinden itibaren başlamak üzere 30-60 veya 90 günlük süre verilir. Sürenin takdiri icra müdürlüğündedir.Tehiri icra kaç günde alinir?
Bu süre icra dairesinin takdirinde olmakla birlikte genelde icra daireleri bu süreyi 90 gün olarak belirlemektedir. Bölge Adliye Mahkemesi, eğer mehil süresi henüz dolmamışsa, tehir-i icraya kararı vermekte ve bu kararı yerel mahkemeye göndermektedir.İcranın Geri Bırakılması Tehir-i İcra Dosya Teminatı Teminatın tutarı dosya borcunun toplam bedeli + üç aylık faiz olarak hesaplanan tutardır. Borçlu teminat için belirlenen rakamı nakit yatırabilir, banka teminat mektubu veya nakde çevrilebilecek gayrimenkul göstererek de yapabilir.
Tehiri icra istinaf ne kadar sürer?
Mehil vesikası, istinaf mahkemesinden tehir-i icra kararı getirilebilmesi adına belirlenen süreyi gösteren belgedir. Bu süre icra dairesinin takdirinde olmakla birlikte genelde icra daireleri bu süreyi 90 gün olarak belirlemektedir.
Mehil vesikası ne kadar sürer?
Uygulamada mehil vesikası genel olarak 60 gün için verilmektedir. Ancak talep haklı görüldüğü takdirde icra müdürlüğü tarafından borçluya bir defaya mahsus olarak 30 günlük ek süre de verilebilir. Borçlu taraf ek mehil vesikasını da temyiz merciine sunmalıdır.