Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tegmen maaslari kac TL?

Editör

Yeni Üye

Teğmen maaşları kaç TL?​

Teğmenin maaşı tecrübesine ve bulunduğu bölgeye bağlı olarak belli başlı bazı değişkenlikler gösterebilmektedir. Genel olarak 6000 TL ila 7000 TL arasında bir miktar ön plana çıkıyor. Ortalama bazlı ele alındığı zaman ise 6400 TL gibi bir maaş aylık olarak teğmenlere verilmektedir.

Subaylar eğitimde maaş alır mı?​

Sözleşmeli subay adayları önce 1 aylık temel eğitime tabi tutulur. Takip eden ay ilk maaş ödemelerini çift maaş olarak alırlar. Subay eğitim yerleri içerisinde geçen süre boyunca sözleşmeli subay adayları standart bir subay gibi Teğmen eğitim maaşı ödemelerini eksiksiz olarak almaktadır.

Teğmen ne kadar maaş alır 2021?​

Teğmen ne kadar maaş alır 2021?
2021 yılı için asteğmen maaşları 7.000 TL’dir. 2021 yılı için teğmen maaşları 7.500 TL’dir. 2021 yılı için üsteğmen maaşları 7.800 TL’dir. 2021 yılı için yüzbaşı maaşları 8.500 TL’dir.

Teğmen mi üst subay mı?​

Teğmen mi üst subay mı?
Teğmen, orduda rütbesi üsteğmen ve asteğmen arasında olan, görev aldığı bölükte takım veya tim komutanı olarak da çalışan subaydır. Teğmenin apoletinde bir yıldız vardır. TSK’da “Subay” sınıfına dahildirler. Asteğmen, uzman çavuş ve astsubaydan üstündür.

Subaylar kaç yıl eğitim alır?​

Kayıt kabul, intibak eğitimi, temel eğitim, komando ve iç güvenlik eğitimi, staj, akademik eğitim, kolluk uygulaması eğitimi safhaları olmak üzere 2 yıl eğitim/öğretim verilmektedir.

Sutasak eğitimi kaç ay?​

eğitimlerinin bir bölümünü kara harp okulu’nda yapmaktadırlar. sutasak eğitiminin 6 ay sürmesi ve bu eğitimin sonunda teğmen rütbesi almaları dolayısıyla harbiye’deki komutanlar tarafından pek sevilmezlermiş.

Subaylar ne kadar maaş alıyor 2021?​

Subaylar ne kadar maaş alıyor 2021?
2021 yılı Subay maaşları: 2021 yılı için asteğmen maaşları 7.000 TL’dir. 2021 yılı için teğmen maaşları 7.500 TL’dir. 2021 yılı için üsteğmen maaşları 7.800 TL’dir.

100 başı maaşı ne kadar?​

100 başı maaşı ne kadar?
Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Yüzbaşı | 7.950 | 9.810

Teğmen maaşları genellikle tecrübeye ve bulundukları bölgeye göre değişebilir. Ortalama olarak 2021 yılında Teğmenlerin maaşı 7.500 TL olarak belirtilmektedir. Bu rakam diğer subay rütbelerine göre farklılık gösterebilir. Örneğin, asteğmenlerin maaşı 7.000 TL iken, üsteğmenlerin maaşı 7.800 TL ve yüzbaşıların maaşı 8.500 TL olabilir.

Subaylar genel olarak 2 yıl gibi bir süre eğitim alırlar. Bu süre içerisinde kayıt kabul, intibak eğitimi, temel eğitim, komando ve iç güvenlik eğitimi, staj, akademik eğitim, kolluk uygulaması eğitimi gibi aşamalardan geçerler.

Sutasak eğitimi, subayların kara harp okulu'nda aldıkları bir eğitimdir ve genellikle 6 ay sürer. Bu eğitimin sonunda teğmen rütbesi alırlar ve Harbiye'deki komutanlar tarafından yetiştirilirler.

Subayların 2021 yılındaki maaşları ise şu şekildedir:
- Asteğmen: 7.000 TL
- Teğmen: 7.500 TL
- Üsteğmen: 7.800 TL
- Yüzbaşı: 8.500 TL

Daha detaylı bilgi için askeri kaynaklara ve güncel resmi kaynaklara başvurmanızda fayda var.

Geri