AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Teftisin islevleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.360
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Teftişin işlevleri nelerdir?​

b) Denetim, inceleme ve soruşturma sonucunda tespit ettikleri hususlarda Bakanlığın amaçlarını daha iyi gerçekleştirmek, mevzuata, plân ve programa uygun çalışmasını temin etmek amacıyla gerekli teklifleri hazırlamak ve Bakana sunmak, c) Kanunlarla ve Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.

Iş müfettişi neye bakar?​

İş müfettişi; 4857 sayılı İş Kanunu ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda teftiş ve denetleme yapan kişilere verilen mesleki isimdir.
Müfettiş Neyi denetler?
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan okullarda eğitim öğretim faaliyetlerini denetlemeden sorumlu olan maarif müfettişleri, aynı zamanda bu kurumlarda valilikler veya Milli Eğitim Bakanlığı adına, inceleme ve soruşturma gibi diğer görevleri de yerine getirmektedirler.

MEB müfettişleri ne yapar?​

Eğitim müfettişleri rehberlik, iş başında yetiştirme, denetim, izleme ve değerlendirme, araştırma, inceleme, soruşturma ve ön inceleme çalışmalarını yapmak gibi çok geniş ve derin birden fazla alanda sorumlu kılınmışlardır.

Iş müfettişi kime bağlı?​

İş müfettişleri görevlerini, doğrudan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına bağlı olarak İş Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinde yerine getirmektedirler.
Sağlık Bakanlığı müfettiş ne iş yapar?
Madde 15 – Müfettiş, görevlendirildiği konuda, Bakanlığın merkez veya taşra teşkilatıyla bağlı veya ilgili kurum ve kuruluşlarınca başlatılmış olan teftiş, inceleme ve soruşturmaların koordinasyonu görevini de yerine getirir.

Okullarda müfettiş Denetimi Kalktı mı?​

2014 yılında Maarif Müfettişliği ve Maarif Müfettiş Yardımcılığı unvanı mevzuatımıza girmişti. Milli Eğitim Bakanlığı 7 yıl sonra bu unvanı iptal edip müfettiş unvanına geri döndü 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde yapılan değişiklikler 3 Aralık 2021 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı.

Müfettiş nedir ne iş yapar?​

Görev yaptığı kurumda denetim ve sorgulamadan sorumlu en üst düzey yetkili olarak ifade edilebilirler. Müfettişin, personel üzerindeki denetim yetkisini kanun ve usule uygun bir biçimde kullanıp kullanmadığını takip eder.
Teftiş sistemi nedir?
Teftiş Sisteminin Yapısı Bakanlık ve ilköğretim müfettiş ve yardımcılarının rehberlik, araştırma, iş başında yetiştirme, inceleme, soruşturma, teftiş ve değerlendirme hizmetlerini yürütme görevi vardır. Bu görevler geniş bir alanda yerine getirilmektedir.

1945 yılında kurulan iş müfettişliği hangi tarihte Çalışma Bakanlığı bünyesine alındı?​

Fakat kabul edilmedi. Bu suretle benim ilk bakan olarak Çalışma Bakanlığım kararlaşmış oldu. Karar Meclisin tatile girmesinden sonra ilan edilecekti. Nitekim 5 Haziran 1945 de Meclis tatile girdikten sonra 7 Haziran 1945 de Çalışma Bakanlığının kurulduğu ye benim ilk bakan olarak bu göreve atandığım ilan edildi.

Hangi alanlarda müfettiş Olunur?​

Mesleğe girebilmek için genellikle üniversitelerin hukuk, iktisat, işletme, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekir. Müfettişler, bakanlıklar, mahalli idareler, KİT’ler gibi kamu kurumları ile özel kurum ve kuruluşlarda, özel ve kamu bankalarında görev yaparlar.
Eğitimde teftiş ne demek?
Ancak son yıllarda teftiş sistemi ve müfettişler üzerinde ortaya çıkan değersizleştirme ve güçsüzleştirme eğitim sistemine büyük zarar veriyor. Teftiş, en genel olarak “kamu yararı adına davranışı kontrol etme ve geliştirme” süreci olarak tanımlanabilir.
 
Geri
Üst