AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Tefl hangi ulkelerde gecerli?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Tefl hangi ülkelerde geçerli?​

Ancak, ESL öğretmenlerinin çoğunluğu İngilizcenin resmi dil olmadığı dünyadaki ülkelerde çalışmaktadır. Popüler ESL ülkeleri arasında Asya’da Çin, Güney Kore ve Tayland, Orta Doğu’da Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan ile Kolombiya, Şili, Brezilya ve Arjantin gibi Güney Amerika ülkeleri bulunmaktadır.

TEFL sertifikası nedir?​

TEFL sertifikası nedir?
TEFL, dünyanın herhangi bir yerinde İngilizce öğretmenliği yapmanızı sağlayacak bir programdır. TEFL’ın açılımı “Teaching English as a Foreign Language” ya da basitçe ana dili İngilizce olmayanlara İngilizce Dil Öğretimi.

TEFL sertifikası kimler alabilir?​

Kimler İçindir?
- Mevcut İngilizce Öğretmenleri.
- Üniversite yabancı dil bölüm öğrenci veya mezunları
- İngilizceye hakim olan, en az ön lisans düzeyinde eğitim görmüş kişiler.

TESOL Türkiye’de gecerli mi?​

TESOL Türkiye’de gecerli mi?
TESOL Sertifikası, İngilizce öğretmenliği mezunu olmayan ama İngilizce bilen kişilerin İngilizce öğretmenliği yapabilmelerini sağlar. TESOL sertifikası dünya çapında geçerli bir sertifikadır. Türkiye’de de geçerli olan tesol sertifikası MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) tarafından tanınmaktadır.

TESOL sertifikası nerelerde geçerli?​

TESOL Sertifikasyon kursu sonunda alınacak olan sertifikalar akreditedir ve dünyanın her yerinde geçerlidir. TESOL Sertifika Programını tamamlayan bir kişi, herhangi bir özel öğretim kurumunda (özel okullar, yabancı dil kursları, özel öğretim kursları, okul öncesi eğitim kurumları vb.)

TESOL sertifikası nerelerde kullanılır?​

TESOL sertifikası nerelerde kullanılır?
Ayrıca TESOL sertifikasına sahip olanlar, özel eğitim kurumlarında; özel okullar, dershaneler, yabancı dil kursları, özel kreşler ve etüt merkezlerinde de çalışabilirler. Özel üniversitelerde Ingilizce öğretmeni olarak görev almak isteyen kişilere de avantaj sağlar.

TESOL belgesi nasıl alınır?​

TESOL sertifikası nasıl alınır? Dünya çapında bir meslek sahibi olabilmenin kapısını aralayan TESOL sertifikası için bu kursu veren kurumlara başvurmalı, kursu başarı ile tamamlayarak iyi bir puan almalısınız. Puanlama A1, A2, B1, B2 ve C geçer puan olup bu kursu online veren kurumlar da bulunmaktadır.

TESOL nerelerde kullanılır?​

TESOL nerelerde kullanılır?

TESOL sertifikasını kimler alabilir?​

Usta Kullanıcı (C2/Advanced) seviyesinde İngilizce dil becerisine sahip her birey bu sertifikayı alabilir ve İngilizce Öğretmeni olarak çalışabilir.

İngilizce sertifikası ile öğretmenlik yapılır mi?​

İngilizce sertifikası ile öğretmenlik yapılır mi?
TESOL sertifikasına sahip olanlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İngilizce Öğretmeni olarak atanabilir. Ana dili İngilizce olan kişiler de TESOL Programına başvurabilir.

TESOL sertifikası kaç ayda alınır?​

Birkaç ay veya 1-2 yıl gibi değişen kurs süreleri ile bu belgeye sahip olabilirsiniz. Eğitimi veren kurumdan kuruma TESOL kurs süreleri ve fiyatları değişmektedir. Yurt içi ve yurt dışında geçerli bir belge olan TESOL sertifikası ile sizin de bir mesleğiniz olabilir.

TESOL eğitimi ne kadar sürer?​

TESOL eğitimi ne kadar sürer?
TESOL sertifikası almak için kurs süresi ne kadar Birkaç ay veya 1-2 yıl gibi değişen kurs süreleri ile bu belgeye sahip olabilirsiniz. Eğitimi veren kurumdan kuruma TESOL kurs süreleri ve fiyatları değişmektedir. Yurt içi ve yurt dışında geçerli bir belge olan TESOL sertifikası ile sizin de bir mesleğiniz olabilir.

TEFL sertifikası, İngilizce öğretmenliği yapacak kişilere dünyanın herhangi bir yerinde iş imkanı sunan bir programdır. Genellikle ana dili İngilizce olmayan kişilere İngilizce öğretimi konusunda eğitim vermek için gereklidir. Bu sertifikayı alabilecek kişiler arasında mevcut İngilizce öğretmenleri, üniversite yabancı dil bölümü öğrenci veya mezunları, İngilizceye hakim olan ve en az ön lisans düzeyinde eğitim görmüş kişiler bulunmaktadır.

TESOL sertifikası ise İngilizce öğretmenliği mezunu olmayan ancak İngilizce bilen kişilere İngilizce öğretme fırsatı sunar. Dünya çapında geçerli olan ve Türkiye'de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan TESOL sertifikası ile özel eğitim kurumlarında, özel okullarda, yabancı dil kurslarında, kreşlerde ve üniversitelerde İngilizce öğretmeni olarak çalışma imkanı elde edebilirsiniz. Bu belgeyi almak için TESOL kursunu başarıyla tamamlamalı ve iyi bir puan almalısınız.

TESOL sertifikası almak için kurs süreleri değişebilir; birkaç aydan 1-2 yıla kadar uzayabilir. Eğitimi veren kurumlara başvurarak kurs sürelerini ve fiyatlarını öğrenebilirsiniz. Yurt içinde ve yurt dışında geçerli olan TESOL sertifikası, size uluslararası düzeyde bir meslek kapısı açabilir. Bu sertifikaya sahip olanlar, İngilizce öğretmenliği kariyerine başlayabilir ve dil becerilerini paylaşarak öğrencilere yardımcı olabilirler.

Geri